Datum: 14/03/2010 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Lotto Park

Herbeleef Anderlecht - KRC Genk (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Anderlecht en KRC Genk live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
Drie dagen na de nederlaag in Hamburg ontvangt Anderlecht Racing Genk. De wedstrijd staat in het teken van de confrontatie tussen Ariël Jacobs en Frank Vercauteren, maar Anderlecht wil uiteraard ook de kloof met Club Brugge zo groot mogelijk houden. Jacobs kan terug rekenen op Mbark Boussoufa, geblesseerd aan de kant in Hamburg. Kanu vliegt terug naar de bank. Suarez vervangt de geschorste Van Damme. Bij Racing Genk staat Timothy Durwael voor de tweede keer in de basis.
Opstellingen
Anderlecht: Proto Silvio, Mazuch Ondrej, Deschacht Olivier, Biglia Lucas, Suarez Matías, Boussoufa Mbark, Legear Jonathan, Kouyate Cheikhou, Juhasz Roland, Gillet Guillaume, Lukaku Romelu.
Racing Genk: Köteles Laszlo, Hubert David, Matoukou Eric, Tözser Daniel, De Bruyne Kevin, Anele Ngongca, Barda Elyaniv Felix, Buffel Thomas, Durwael Timothy , Ogunjimi Marvin, Pudil Daniel.
1
De wedstrijd wordt op gang getrapt door Anderlecht.
5
Anderlecht en Racing Genk tasten nog wat af in de eerste minuten. Het is zoeken naar openingen in de defensie van de tegenstander.
7
De eerste goede actie en het is een paars-witte. Via Gillet en Legear komt de bal in de zestienmeter. Daar komt Suarez een voetje te kort om het leer richting doel te deviëren. Anderlecht sneed wel heel makkelijk door de Limburgse verdediging.
10
Gejuich in de vakken van de thuissupporters. Met enige vertraging vernemen de paars-witte fans dat Standard in Waregem op achterstand staat.
13
Silvio Proto houdt voorlopig de nul op het scorebord. Met twee schitterende reflexen houdt hij Thomas Buffel van een doelpunt.
16
Boussoufa laat zien dat hij donderdag gemist werd op het veld tegen Hamburg. Met een scherpe voorzet bezorgt hij Lukaku bijna de 1-0. De 16-jarige aanvaller besluit naast.
20
Durwael laat zich op rechts verrassen door een gretige Legear. Die snoept de bal af en schiet laag op doel. Köteles werkt het leer in hoekschop, maar die levert niets op voor de thuisploeg.
24
 Gele kaart voor Eric Matoukou
Fout op Boussoufa
26
Het is duidelijk dat er sportief weinig op het spel staat in het Astridpark. Anderlecht en Racing Genk proberen wel te voetballen, echt overtuigend is het voorlopig niet.
28
Barda zorgt nog eens voor wat opwinding. De Israëliër legt aan van op twintig meter. Proto heeft echter geen moeite met het schot en vangt eenvoudig.
33
Net voorbij het halfuur wordt Köteles dan toch nog eens aan het werk gezet. Lukaku is sterk en houdt zijn mannetje goed af. Zijn schot in de draai wordt weggewerkt door de Honaarse doelman van de bezoekers.
36
Anderlecht krijgt een goede mogelijkheid om te counteren, maar Suarez steekt de bal achter Legear in plaats van in de loop. Het vervolg van de actie levert dan ook niets op.
39
 Gele kaart voor Mbark Boussoufa

40
Uit het niets staat het bijna 0-1 voor Racing Genk. Barda verlengt een vrije trap met het hoofd richting doel. Silvio Proto is kansloos, maar wordt bijgestaan door het doelkader.
42
 Gele kaart voor Matías Suarez

43
 Gele kaart voor Lucas Biglia
Nijhuis is blijkbaar even het noorden kwijt en trekt heel snel geel. Nu gaat Biglia het boekje in omdat hij een vrije trap te snel gaf.
44
Anderlecht laat nog eens een schot richting doel noteren. Mazuch neemt de bal in de vlucht op de voet. Köteles redt in de verste hoek.


Scheidsrechter
Rust
De eerste 45 minuten in het Astridpark leverden geen doelpunten op. In een matig schouwspel waren de beste kansen voor de bezoekers. Een goede Proto was nodig om Thomas Buffel in twee keer van een doelpunt te houden. Elyaniv Barda kopte tegen de paal. De beste mogelijkheid voor de thuisploeg was van Jonathan Legear. Zijn schot vloog via Köteles over doel.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
We zijn begonnen aan de tweede helft.
51

Goal
Doelpunt van Romelu Lukaku (Mbark Boussoufa)
En het staat plots 1-0. Romelu Lukaku verschijnt voor Laszlo Köteles en heeft een voorzet van Boussoufa maar voor het binnenduwen.
57
Lukaku probeert het leer richting doel te deviëren, maar zijn poging gaat deze keer een metertje naast.
60
Deschacht zet een stevige tackle in op Barda. De Israëliër grijpt naar de kuit, maar kan meteen verder. De vrije trap levert geen gevaar op.
65
Vervangen Elyaniv Barda
Ingevallen Samuel Yeboah


66
Legear zet zich goed door op de rechterflank. Köteles grijpt in voor Lukaku zijn tweede van de avond kan binnenleggen.
67
Boussoufa probeert opnieuw Lukaku te vinden. Het leer belandt uiteindelijk voor de voeten van Biglia. De Argentijn wil graag nog eens scoren, maar trapt ver naast.
71
Anderlecht heeft de partij nu in handen genomen. Boussoufa zet Lukaku met een slimme pass alleen voor Köteles. De Hongaar blijft kalm en laat Lukaku niet scoren.
78
Vervangen Daniel Tözser
Ingevallen Orlando Dos Santos Costa


80
Vervangen Romelu Lukaku
Ingevallen Rubenilson Kanu

Lukaku krijgt tien minuten voor tijd een applausvervanging. Kanu mag zich nog even bewijzen.
84
Kanu probeert een eerste keer een actie te maken, maar de Braziliaan loopt zich vast.
86
 Gele kaart voor Daniel Pudil
Pudil haalt Legear onderuit, Anderlecht krijgt een vrije trap op de rand van de zestien.
87
Donderdag trapte Legear een vrije trap in Hamburg nog heerlijk in de kruising. Vandaag heeft hij minder geluk. Zijn poging gaat over.
88
Vervangen Jonathan Legear
Ingevallen Tom De Sutter


89

Goal
Doelpunt van Tom De Sutter (Lucas Biglia)
De Sutter is bij zijn eerste balcontact meteen succesvol. Hij knalt op aangeven van Biglia de bal beheerst voorbij Köteles: 2-0.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.