Datum: 12/09/2009 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Jules Ottenstadion
Gent makkelijk voorbij negenkoppig Roeselare
T. Coremans
| 0 reacties
Gent makkelijk voorbij negenkoppig Roeselare
Foto: © SC

AA Gent is er na een tumultueus derde kwart in geslaagd afstand te nemen van Roeselare. De overdreven einduitslag was 5-1.

AA Gent kreeg in eigen huis met Roeselare een op papier hapklare brok voorgeschoteld. De wedstrijd zelf verliep alleszins niet zonder  slag of stoot. Na geduldig puzzelen kreeg de thuisploeg de tegenstander pas laat in de eerste helft op de knieën. Jurgen Sierens nam een pass van een ploegmaat in ontvangst en kreeg een vrije trap tegen gefloten. Randall Azofeifa nam het cadeautje in ontvangst door de bal vanop de kleine baklijn hoog in doel te trappen. Uit het tumult en protest dat daaruit volgde kreeg de impulsieve Mirvic zijn tweede gele kaart. Of dat nog niet genoeg was deed de gehuurde Tsjech van Club Brugge er nog een schepje bovenop. Met een stevige beenveeg maaide Stepan Kucera de onderste ledematen van Mbaye Leye weg.  Stepane Breda stuurde hem zonder aarzelen naar de kleedkamers.


Een stug en weinig flexibel AA Gent kon en moest op geen enkel moment echt overtuigen. Ondanks de 1-0 voorsprong en de numerieke meerderheid bleef het Gentse voetbal log ogen. Roeselare toonde wel strijdlust maar het hart was kleiner dan het kunnen. Zonder echt door te duwen kreeg de thuisploeg een overdreven stand bij elkaar gevoetbald. Op het uur toverde Mbaye Leye  een mooie krul uit de voeten waarmee hij Sierens behendig klopte, 2-0. Even later lepelde Roberto Rosales de bal loepzuiver op de kruin van Zlatan Ljubijankic die stevig binnen buffelde.



De vermoeidheid bij de bezoekers nam toe en de hoofdjes gingen alsmaar meer hangen. Invaller Stijn De Smet kreeg het vierde doelpunt op zijn naam nadat hij een schot van Leye deed afwijken in doel. Even later zette diezelfde Leye de puntjes op de ‘i’ door zelf de Roeselare-doelman nog eens te vloeren. In de slotminuten milderde de strijdvaardige bezoekers nog tot 5-1 na een doelpunt van Bjarni Vidarsson.


Door deze zege kruipen de Buffalo’s naast Anderlecht in de stand. Beide ploegen delen de tweede plaats achter kersvers leider Sint-Truiden VV. Voor Roeselare beginnen de punten nu stilaan levensbelangrijk te worden. Volgende week krijgt het een nieuwe kans om punten te sprokkelen. Opnieuw uit, opnieuw geen cadeautje. Op het veld van KV Mechelen wordt dat alvast rekenen op een stunt.

 

 

 


Opstellingen

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Jorgacevic Bojan 90' -
Rosales Roberto A 90' -
Duarte Adriano 90' -
Thompson Kenny 90' -
Wils Stef 90' -
Azofeifa RandallA 81' -
Custovic Adnan 64' -
Smolders Tim 90' -
El Ghanassy Yassine 75' -
Leye Mbaye ⚽ ⚽ 90' -
Ljubijankic Zlatan 90' -
  Bank G Beoordeel
De Smet Stijn 26' -
Olufade Adekamni 15' -
Maric Milos 9'  

Roeselare Roeselare

  Speler G Beoordeel
Sierens Jurgen 90' -
Huyghebaert Jeremy   90' -
Kucera Stepan   90' -
Mirvic Damir     90' -
Van Loo Anthony 90' -
Dequevy Joeri 90' -
El Gaaouiri Samir 70' -
Provoost Vincent 90' -
Tanghe Stefaan 74' -
Vidarsson Bjarni 90' -
John Collins 74' -
  Bank G Beoordeel
Hellings Sergio 20' -
Nikolic Stefan 16' -
Vanthournout Jeroen 16' -
Herbeleef KAA Gent - Roeselare