Volg de match tussen KRC Genk en Standard live, samen met vele andere supporters.

Racing Genk: Kristof Van Hout, Kalidou Koulibaly, Brian Hamalainen, Ngongca Anele, Nadson, Dani Artola Fernandez, Julien Gorius, Steeven Joseph-Monrose , Jelle Vossen, Thomas Buffel, Benjamin De Ceulaer.
Standard: Eiji Kawashima, Réginal Goreux, Laurent Ciman, Ezekiel Fryers, Kanu, Jelle Van Damme, Frédéric Bulot, Yoni Buyens, William Vainqueur, Michy Batshuayi, Imoh Ezekiel.
De wedstrijd is begonnen.
1
Een eerste schotje van Vainqueur wordt makkelijk gepakt door Van Hout.
2
Standard is goed aan de wedstrijd begonnen. Nu een schot van Buyens dat gepareerd wordt door Van Hout. En de fans van Standard steunen hun team opnieuw.
5
Koulibaly moet een goede kopbal van Jelle Van Damme van de lijn keren! Standard begint met héél veel vuur aan de match.
10
Genk heeft in de eerste tien minuten nog geen goede aanval weten op te zetten.
15
Een kwartier ver en zonet dwong Genk zijn eerste hoekschop af. Gevaar ontstond er evenwel niet uit. Het evenwicht in de wedstrijd is wel hersteld.
18
Gorius kopt door tot bij De Ceulaer, maar er zit nog een verdediger van Standard tussen. Genk houdt er wel een tweede hoekschop aan over.
19
Die corner levert echter opnieuw niks op. Genk eist nu wel vaker het balbezit op in een sfeervolle Cristal Arena.
25
Dit is een ander Standard dan dat van vrijdag tegen Cercle Brugge. De Rouches hadden overigens twee dagen meer rust dan Genk.
28
Het is allemaal wat slordig bij Genk. Zelfs De Ceulaer bezondigt zich aan foute passes.
32
Iets meer dan een halfuur ver. Het is een kansarme eerste helft. Genk had zelfs nog geen enkele mogelijkheid.
37
 Gele kaart voor Kalidou Koulibaly
Koulibaly krijgt de eerste gele kaart van de wedstrijd. Genk heeft het écht lastig.
42
Van Hout moet nog eens ingrijpen op een voorzet van Goreux. Leuk om nog eens doelman aan het werk te zien.
45
Als er al een goal in de lucht hangt, dan wel voor Standard. De Rouches zijn vaker op de helft van Genk en krijgen geregeld halve kansen.
45
Een schot van Batshuayi wijkt af en gaat maar nipt over. Corner voor Standard!

Scheidsrechter
Rust
Standard toont een ander gelaat dan de voorbije weken. De Rouches spelen snediger dan Genk, dat niet in zijn spel komt. De thuisploeg dwong nog geen enkele doelkans af.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Vervangen Steeven Joseph-Monrose
Ingevallen Elyaniv Barda

Mario Been grijpt in: Monrose blijft aan de kant en Barda vervangt hem.
46
De tweede helft is begonnen.
46

Goal
Doelpunt van Michy Batshuayi (Jelle Van Damme)
Een logisch gevolg van de eerste helft: Standard klimt op voorsprong. De bal komt bij de vrijstaande Batshuayi terecht, die oog in oog met Van Hout niet mist: 0-1 voor de Rouches!
48
Barda gaat neer in het strafschopgebied, maar Delferière wijst naar de stip.
53
Een voorzet-schot van De Ceulaer wordt onderschept door Kawashima. Wat kan Genk na die vroege opdoffer in de tweede helft?
58
Bij Genk zit Jelle Vossen helemaal niet lekker in de wedstrijd.
59
Buffel passt tot bij Barda, die doelman Kawashima op zijn weg vindt.