Datum: 22/12/2012 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 21
Stadion: King Power at Den Dreef
Lierse geeft voorsprong twee keer uit handen
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
Lierse geeft voorsprong twee keer uit handen
Foto: © SC

OH Leuven heeft opnieuw niet kunnen winnen. Ditmaal kon het in eigen huis geen afstand nemen van Lierse. De bezoekers kwamen twee keer op voorsprong maar na een hele spannende slotfase moesten beide teams vrede nemen met een puntendeling.

Robby Morren in Leuven

Ronny Van Geneugden wijzigde zijn elftal op één positie in vergelijking met de partij tegen Anderlecht: Chuka kwam in de plaats van Yagan. Azevedo behield zijn plaats. Bij Lierse stuurde Ramzy dezelfde elf die gelijkspeelden tegen Cercle de natte grasmat op.

Hazurov
De eerste helft had aanvankelijk weinig om het lijf. De thuisploeg begon slap met veel slordige passes. Het waren de bezoekers uit Lier die het best uit de startblokken schoten en meerdere hoekschoppen verzamelden. Na twintig minuten was het dan ook prijs toen Hazurov op een corner voor Bailly opdook en het leer tegen de touwen knikte. (0-1) Lierse kende bijzonder veel pech toen Elgabas staalhard tegen de paal trapte. De bal botste tegen Bailly en zo terug het veld in.

Toch kon OH Leuven nog voor de pauze aanspraak maken op een doelpunt maar dat kwam er niet. Ibou heeft al betere periodes gekend. Met zijn killersinstinct had hij altijd moeten scoren toen hij voor Matz Sels opdook maar hij kreeg het leer niet voorbij het sluitstuk van Lierse. Ook Gislason was dicht bij een treffer maar de bal schoof door op de doorweekte grasmat en weg was de kans.

Twee strafschoppen
De thuisploeg kwam met een duidelijk doel uit de kleedkamer: zo snel mogelijk de gelijkmaker scoren. Veel uitgespeelde kansen kwamen er niet en het was wachten tot Laforge de bal op de stip legde vooraleer de gelijkmaker een feit was. El Gabas haalde de snelle Azevedo onderuit in de zestienmeter, een terechte strafschop. Ibou trapte onhoudbaar in de winkelhaak. (1-1)

Het duurde echter niet lang vooraleer ook Lierse een -eveneens terechte- strafschop kreeg, ditmaal met El Gabas in de omgekeerde rol. Hij werd door Thompson neergehaald en bewees dat ook hij een penalty in de winkelhaak kan plaatsen. (1-2)

Geraerts
Weer konden de Pallieters de voorsprong niet vasthouden. Matz Sels, die overigens prima keepte, zag er niet helemaal goed uit toen Pouga een voorzet kon doorkoppen. Geraerts stond op de juiste positie om de bal aan de tweede paal hard tegen de touwen te knallen. (2-2)

We kregen een boeiende slotfase voorgeschoteld met twee teams die vol voor de winning-goal bleven gaan en er elk nog dichtbij waren. Ibou mikte de bal voorlangs, de ingevallen Yagan krulde het leer richting winkelhaak maar Sels pareerde. Aan de overkant kopte Said centimeters over de lat en werd een schot van Vercauteren voor de lijn gekeerd door een Leuvense verdediger.

OH Leuven kon nu al acht wedstrijden niet meer winnen en ook Lierse schiet niet bijzonder veel op met één punt. 

Opstellingen

OH Leuven OH Leuven

  Speler G Beoordeel
Bailly Logan 90' -
Vanaudenaerde Günther   90' -
Robson Severino da Silva 90' -
Weuts Koen 90' -
Thompson Kenny   74' -
Ngolok Evariste 90' -
Gislason Stefan 90' -
Geraerts Karel 90' -
Ibou Sawaneh 90' -
Ogbu (Chuka) Derick 45' -
Azevedo Thomas 90' -
  Bank G Beoordeel
Lenaerts Yves -  
De Roeck Jonas -  
Buysens Ludovic -  
Van Goethem Kenneth -  
Karuru Ovidy -  
Pouga Christian A 45' -
Yagan Ben 16' -

Lierse SK Lierse SK

  Speler G Beoordeel
Sels Matz 90' -
Ayew Abdul Ibrahim 90' -
Saïdi Karim 90' -
Said Ouka Ahmed 90' -
Heymans Jonas 90' -
Lambot Benjamin 90' -
Bourabia Rachid 90' -
Wils Thomas 90' -
Menga Dolly Doningos A 57' -
Hazurov Kostadin 90' -
El Gabas Mohamed   84' -
  Bank G Beoordeel
Goris Nathan -  
Swinkels Arjan -  
Aboumosalam Ahmed -  
Hairemans Geoffrey -  
Vercauteren Julien 33' -
Dachelet Miguel 6'  
Adesanya Jason -  
Herbeleef OH Leuven - Lierse SK

Vooraf