Volg de match tussen KV Kortrijk en Club Brugge live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Door het puntenverlies van Standard tegen Charleroi kan Club Brugge na vanavond de nieuwe leider zijn in de Jupiler Pro League. Zet het Kortrijk opzij in het Guldensporenstadion, of zit er weer een stunt in voor de troepen van Vanhaezebrouck?
18:01
Een applaus van het hele stadion voor Iron Man Frederik Van Lierde voor het begin van de wedstrijd.
18:03
Ook Vanhaezebrouck geeft Van Lierde nog een hand en schouderklopje.
1
Kortrijk - Club Brugge: 0-0
1
Club Brugge trapt de wedstrijd op gang.
2
Vadis foefelt Pavlovic eens onder de zoden, maar zonder erg.
4
Meunier tikt Coulibaly aan in de zestien. Geen strafschop oordeelt Wouters.
4
Even daarvoor had Laurens 'Zorro' De Bock overigens ook al risico's genomen met een tackle met de voeten vooruit.
7
De Smet zet zich door op links en raakt in de zestien, het schot suist over.
8
 Gele kaart voor Tom De Sutter
De Sutter geeft een ferme duw richting het gezicht van Reynaud en lijkt met geel op het eerste zich goed weg te komen.
10
In een bits begin voorlopig weinig kansen, maar wel veel gecontesteerde beslissingen. Zowel thuis- als uitpubliek is het niet eens met Wouters.
11
De Sutter haakt per ongeluk Tomasevic, die slecht neerkomt op de schouder, maar wel verder kan.
16
Even een blauw-zwarte bal op het veld, die de cornerintenties van KV Kortrijk stoort. De bal wordt geconfisqueerd, de corner overgekopt.
16
En alweer een bal te veel op het veld ... een witte deze keer.
19

offsite
KV Kortrijk kan zich doorzetten door het centrum, maar de actie gaat niet door. Buitenspel!
22

Goal
Doelpunt van Ivan Santini
Santini blijft ijzig kalm en schuift in de linkerhoek binnen. KV Kortrijk op voorsprong, Club Brugge mag aan de bak.
24
Coulibaly kan er 2-0 van maken, maar hij mist zijn schot compleet.
25
Slimme corner van De Mets op Santini, maar hij knalt naast.
28
Duarte en Fatai warmen zich al eventjes op. De Bock speelt voorlopig niet goed en voorin flirt De Sutter met de uitsluiting, maar we weten niet of Preud'homme snel zal ingrijpen.
29
Coulibaly wordt alleen voor doel gezet, maar valt neer. Als Mechele hem geraakt heeft, moest dat altijd rood zijn.
32

Goal
Doelpunt van Björn Engels (Vadis Odjidja)
Vanuit het niets kopt Bjorn Engels Blauw-Zwart terug op gelijke hoogte na een corner.
34
Coulibaly speelt het slim en tikt opzij, maar de voorzet raakt net niet tot bij Santini.
35
De Sutter heeft het weer aan de stok met een KVK-verdediger, ditmaal met Reynaud.
37
Wat een geharrewar voor het doel van Ryan. Eerst handspel van een club-verdediger (onbestraft), daarna mogelijk ook fouten op Oussalah en De Smet. Wouters gebaart krommen haas, maar de eerste de beste fout daarna levert wel een rode kaart op.
37
 2e gele kaart voor Tom De Sutter
We kondigden het eigenlijk al een halfuurtje aan, maar De Sutter ligt er af met zijn tweede gele kaart voor een domme tackle.
39
 Gele kaart voor Stijn De Smet
Ook De Smet krijgt nu geel voor een wilde charge op Refaelov.
44
De Bock met twee handen en een voet aan Coulibaly, die zich toch kan doorzetten. Ryan poeiert de bal van onder de lat.
45
De Bock nu even de held van Blauw-Zwart. Hij haalt een bal van de lijn, die net daarvoor ook al door Ryan goed gepakt was.
45+1
We krijgen er een minuutje bij. Vreemd, want het spel lag een minuut of vier stil.

Scheidsrechter
Rust
Kortrijk - Club Brugge: 1-1

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
18:50
Het is 1-1 aan de rust. De bezoekende fans voelen zich bestolen met een strafschop en een rode kaart voor De Sutter, maar het had veel erger gekund: 2 strafschoppen en ook rood voor Mechelen hadden op het wedstrijdblad moeten staan.
19:05
Er is daar dat gezegde: als het waait in Brugge, dan stormt het in Kortrijk. De hemelsluizen zijn zich alvast aan het openen. Benieuwd hoe hard het gaat gaan regenen.
46
En de thuisploeg trapt de tweede helft op gang.
48
Coulibaly toont zich weer sterke beer op rechts. Santini kan zijn voorzet niet binnenwerken aan de eerste paal, wel een corner voor KVK.
50
Santini verslikt zich in de bal, maar toch al corner drie voor de Kerels in de tweede helft.
50
Coulibaly kopt naast na de corner.
55
Een ingestudeerde vrije trap komt via via tot bij Coulibaly, die van kortbij overkopt.
56
Het gevaar blijft van de thuisploeg komen. Alweer een corner na een gevaarlijke situatie voor de kooi van Ryan.
57

Goal
Doelpunt van Elimane Coulibaly (Zarko Tomasevic)
Elimane Coulibaly brengt Kortrijk echt wel verdiend op voorsprong. Hij draait zich goed weg en trap los in de winkelhaak. Ryan kansloos.
59
Droge knal Oussalah, metertje naast. Het wordt stilaan triest voor Darren Keet: hij ziet werkelijk geen bal.
62
Vrije trap voor Club Brugge op een mooie plaats, terwijl er ook al bekertjes uit de uittribune richting veld worden gegooid.
63
Keet pakt een bal!
65

Goal
Doelpunt van Ivan Santini (Mustapha Oussalah)
Ivan Santini kan van dichtbij en na een goede voorbereidende actie van De Kerels de 3-1 tegen de touwen werken.

Ingevallen Kehinde Abdul Feyi Fatai

Fatai komt er dan toch in, al had dat misschien al wat eerder gekund en gemoeten.
67
 Gele kaart voor Vadis Odjidja
Geel voor Vadis en het is eigenlijk een mirakel dat dat zolang geduurd heeft.
68
Nu Oussalah met een lage schuiver, het had zomaar 4-1 kunnen staan.
69
Vervangen Stijn De Smet
Ingevallen Benito Raman

Raman krijgt twintig minuten en komt er in voor De Smet.
70
Vadis flirt meteen opnieuw met geel. Opletten geblazen voor Preud'homme of Club valt nog met negen ...
72
Raman toont zich meteen, Ryan kan nog in corner duwen.
74
De gezangen voor en na de rust verschillen danig: voor de pauze was het nog "Matthew Ryan, Belgium loves you more then you will know", ondertussen knalt hetzelfde nummer met Ivan Santini in een hoofdrol van de tribunes.
76
Fatai met een inzet, maar afgeweken en in corner.
81
Mechele toont zich de snellere van Raman, zo kan hij de angel uit de pass van Santini halen. De cornerstatistieken na de rust zijn wel zwaar.
82
Sobota met een listige bal voor doel richting Fatai, maar Heylen kan opkuisen.
87
 Gele kaart voor Waldemar Sobota

89
Vadis loopt zich nog eens te pletter op de Kortrijkse muur. De thuisploeg is werkelijk in elke geledering van het veld baas.
90
Vervangen Brecht Capon
Ingevallen Teddy Chevalier

90+1
Vervangen Elimane Coulibaly
Ingevallen Dylan Ragolle

Coulibaly wordt onder luid applaus gewisseld.
90+2
 Rode kaart voor Björn Engels
Heel hard gaat Engels op Raman door. Misschien bal, misschien niet, wel strafschop en rood!
90+4

Penalty
Penalty voor KV Kortrijk
Strafschop voor KV Kortrijk na de charge van Engels op Raman. Een stoeltje op het veld vanuit Brugse hoek.
90+5

Goal
Santini heet ondertussen SanElfi. Met een tweede strafschopgoal maakt hij er 4-1 van. Ondertussen ook een fan op het veld die solliciteert naar een stadionverbod en enkele stoeltjes. Meteen affluiten zegt Wouters. De kelk is tot op de bodem geledigd.