Datum: 27/11/2015 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Regenboogstadion
Standard kaapt met negen man volle buit weg bij zwak Essevee

Standard doet weer mee om play-off 1 na zege bij Zulte Waregem: 2-3

Standard kaapt met negen man volle buit weg bij zwak Essevee
Foto: © photonews

Standard heeft op het veld van Zulte Waregem drie erg belangrijke punten gepakt. Zonder uitsupporters spelen lijkt stilaan een geheim recept voor de zege. Al was Essevee - voorlopig wél nog in de top-6 - net als vorige week in Jan Breydel opnieuw erg onmondig.

Beide coaches stuurden flink bij in vergelijking met vorige week. Bij de thuisploeg kwamen D'Ulivo en Thiam terug in de ploeg, verder kreeg ook Cordaro zijn kans en was Baudry niet langer ziek. Ferrera bracht met Fiore, Andrade en Santini ook enkele nieuwe namen aan de aftrap.

De thuisploeg kwam het best uit de startblokken, maar het deed niets met het vroege aanvangsgevaar. En achterin stonden ze klaarblijkelijk nog te slapen bij Essevee. Al na zeven minuten was de eerste de beste kans goed voor een doelpunt voor Standard.

Een voorzet van Legear ging uiteindelijk in de kluts in doel. Diallo, de zij van Bossut? De Pro League kan zich rustig beraden hoe ze dit doelpunt gaan beoordelen. Over de 0-2 - na een kwartier al - is wat meer duidelijkheid.

Desolaat schouwspel

Teixeira frommelde de bal van dichtbij binnen, nadat hij een bal van Santini al half devieerde en zo Bossut in eerste instantie wist te verrassen. Wie had verwacht dat Zulte Waregem daar iets ging tegenoverstellen kwam erg bedrogen uit. Geen enkele pass kwam aan voor de koffie, in de opbouw was het allemaal erg traag.

En zo was het lege uitvak lange tijd misschien wel het mooiste om naar te kijken. Een desolate sfeer, waarbij ook de thuisfans de vlam maar niet in de pan kregen. Na rust werden Storm, De Ridder en Buyl ingebracht en speelde Essevee snediger, maar echt overtuigen? Neen.

Essevee schiet zichzelf in de voet

Kaya had snel Thiam de aansluitingstreffer op een dienstblad gegeven. De negende assist al voor Onur Kaya, maar veel meer dan een opflakkering was het niet - al moest Hubert een paar keer de 2-2 voorkomen. Globaal genomen was Essevee te onmondig, al leefden de supporters op hoop. Zeker na de tweede gele kaart voor Adrien Trebel na knullig een bal wegtrappen.

De hoop vervloog naarmate de minuten vorderden, tien minuten voor tijd zorgde een ziekenhuispass van Baudry voor de rest: Emond ging er mee aan de haal, Dossevi legde de 1-3 binnen. 

En toen werd het alsnog spannend ...

Al werd het plots alsnog spannend. Goreux kreeg een rode kaart, de vrije trap werd uiteindelijk in twee tijden door Verboom onder Hubert getrapt. Essevee pompte nog op zoek naar een gelijkmaker, maar die kwam niet meer. Standard kan terug naar de top-6 kijken, Zulte Waregem zal een tandje moeten bijsteken om in play-off 1 te blijven.

Opstellingen

Zulte Waregem Zulte Waregem
  Speler G Beoordeel
Bossut Sammy 90' 5
D'Ulivo Cédric 63' 5
Baudry Marvin 90' 5
Diallo Abdou 90' 5
Verboom Bryan 90' 5
Aneke Chuks 45' 5
Lepoint Christophe   90' 5
Kaya Onur A   90' 5
Cordaro Alessandro 45' 5
Leye Mbaye 90' 6
Thiam Mame Baba 90' 7
  Bank G Beoordeel
De Ridder Steve 45' 5
Storm Nikola 45' 5
Buyl Stephen 27' 5
Benteke Jonathan -  
Steppe Kenny -  
Godeau Bruno -  
Brebels Sebastiaan -  
Standard Standard
  Speler G Beoordeel
Goreux Réginal   86' 5
Teixeira Jorge 90' 8
Arslanagic Dino 90' 6
Andrade Darwin 90' 6
Fiore Corentin 90' 7
Trebel Adrien     64' 5
Dossevi Matthieu 79' 8
Knockaert Anthony A 90' 7
Santini Ivan A   90' 6
Legear Jonathan 66' 6
  Bank G Beoordeel
Brüls Christian 24' 6
Emond Renaud A 17' -
Badibanga Beni 11' 5
Scholz Alexander -  
De Sart Julien -  
Thuram-Ulien Yohann -  
Tetteh Benjamin -  
Herbeleef Zulte Waregem - Standard

Vooraf