Datum: 26/12/2015 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Stayen
Spectaculair slot, maar geen winnaar in STVV - OHL
Robby Morren
Robby Morren vanuit Sint-Truiden
| 0 reacties

STVV en OHL spelen gelijk

Spectaculair slot, maar geen winnaar in STVV - OHL
Foto: © Photonews

STVV en OH Leuven verdelen de buit. OHL klom na een discutabele goal op voorsprong. De Kanaries bogen de achterstand om in een voorsprong, maar de bezoekers zetten de bordjes onmiddellijk weer in evenwicht en mogen alsnog met een positief gevoel de winterstop ingaan.

Nog 90 minuten voetbal en dan vakantie voor beide teams. De ster van STVV had zijn voetbalshirt al in de kast hangen. Junior Edmilson haalde het wedstrijdblad niet omdat hij niet de juiste attitude toonde op training en al met een transfer in het hoofd zat. Hij heeft dus iets langer vakantie. YvesDe Winter kreeg er in Genk 3 om de oren, maar mocht toch opnieuw plaatsnemen onder de lat omdat Dutoit met buikgriep kampte. Bij OHL verwees Emilio Ferrera Houdret en Cerigioni naar de bank, Remacle en Le Postollec mochten starten.

Doelpunt met een reukje aan

Wie zijn  vakantie uitstelde om naar deze partij te komen kijken, zal het zich een halfuur beklaagd hebben, maar kreeg daarna  wel een leuke voetbalavond voorgeschoteld. Het was een halfuur wachten op een poging tussen de palen, maar dan was het wel onmiddellijk raak. Trossard stuurde Asamoah  diep. Die duwde Ono tegen zijn eigen doelman De Winter en kon zo met de bal aan de haal gaan en hem in het lege doel leggen. (0-1)

STVV pakte nog uit met een slotoffensief op het einde van de eerste periode. Tal van corners en afstandsschoten leverden geen doelpunt op en Riou reageerde attent toen Reynaud een voorzet  van Hendrickx bijna in eigen doel  devieerde.

De Kanaries gingen ook in de tweede helft nadrukkelijk op zoek naar die goal. Een vrijschop van Schoofs ging gevaarlijk voorlangs, Hendrickx knalde op ploegmaat Tchité. De jonge bende van O’Loughlin voetbalde op enthousiasme en OHL kon niets meer klaarmaken. Riou moest zich gewonnen geven op een nieuwe knal van Hendrickx die via de onderkant van de lat binnen ging. (1-1)

Spectaculair slot

Het slot was spectaculair. De  Kanaries drukten door en de verdiende tweede treffer bleef niet uit. Met nog dik 5 minuten  op de klok kopte Mahlangu de 2-1 binnen aan de tweede paal. OHL reageerde onmiddellijk. Een bal op de lat en in de rebound kon uitgerekend Ngawa de 2-2 binnentikken. En zo kregen de 10000 toeschouwers die hun vakantie uitstelden voor deze wedstrijd, toch gelijk.

Opstellingen

STVV STVV
  Speler G Beoordeel
De Winter Yves 90' -
Bagayoko Mamadou 90' -
dos Santos Fernandes Ruben Miguel Marques 90' -
Erichot Yvan   90' -
Schils Mathias 90' -
Schoofs Rob   90' -
Mahlangu May 90' -
Hendrickx Gaëtan 90' -
Ono Yuji   45' -
Tchite Mohammed A 90' -
  Bank G Beoordeel
Vanwelkenhuysen Yanno 90' -
Rherras Faycal A 45' -
Gerits Nicolas -  
Kynigopoulos Panagiotis   -  
De Norre Casper -  
Nirisarike Salomon -  
Swers Iebe -  
OH Leuven OH Leuven
  Speler G Beoordeel
Riou Rudy 90' -
Ngawa Pierre-Yves 90' -
Volovik Aleksandr   90' -
Reynaud Romain   90' -
Monteyne Pieterjan 90' -
Le Postollec Flavien 90' -
Bostock John 90' -
Croizet Yohan   80' -
Remacle Jordan 73' -
Asamoah Samuel 84' -
Trossard Leandro A 90' -
  Bank G Beoordeel
Cerigioni Alessandro 17' -
Houdret Kenneth 10' -
Azevedo Thomas 6'  
Lenaerts Yves -  
Rougalas Konstantinos -  
Calvé Jean -  
Urosevic Slobodan -  
Herbeleef STVV - OH Leuven

Vooraf