Datum: 20/02/2016 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Wordt het oorlog in Luik?
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties

Voorbeschouwing: Standard - Charleroi

Wordt het oorlog in Luik?
Foto: © photonews

De heenmatch tussen Charleroi en Standard kunnen we ons maar al te goed herinneren. De Luikse fans maakten het toen zo bont dat de spelers en refs even naar de kleedkamer trokken. Daarna vond Standard een tweede adem en won het nog in extremis. Het belooft voor vanavond.

Na de wedstrijd kreeg Jelle Van Damme ook nog iets naar het hoofd geslingerd tijdens een tv-interview. Gezellige boel was het, daar in Charleroi. Ook vanavond zullen de fans zich wellicht niet onbetuigd laten in de Waalse derby.

Ref Serge Gumienny waarschuwde beide supportersscharen al uitvoerig. Als het te gortig wordt, zal ook hij de match stilleggen en naar de kleedkamers trekken. We zijn benieuwd wat ons te wachten staat in Luik.

Wat we niet mogen vergeten is dat de partij ook sportief heel belangrijk is. Charleroi staat immers op de o zo begeerde play-off 1 plek. Standard staat er drie punten achter. Als dat er zeven worden, is het over en out voor de Luikenaars. Bij winst van Standard, is alles nog mogelijk.

De Luikenaars moeten het alvast zonder Brüls, Legear, Goreux én toptransfer Victor Valdés doen. Alle vier zijn ze geblesseerd. Bij Charleroi ligt enkel François nog in de lappenmand.

Selectie Standard: Hubert, Thuram, Vits, Scholz, Kosanovic, Arslanagic, Fai, Andrade, Fiore, Maniatis, Enoh, Trebel, Dompé, Dossevi, Edmilson Jr, Boschilia, Badibanga, Santini en Emond.

Selectie Charleroi: Baume, Perbet, Dessoleil, Baby, Mandanda, Mata, Penneteau, Saglik, Pollet, Willems, Tainmont, Stevance, Marcq, Benavente, Martos, Ndongala, N'Ganga, Ninis, Marinos en Diandy.

Standard is ondanks het betere klassement van Charleroi overduidelijk favoriet. Met een goeie gok van 60 euro op de Luikenaars kan je 104 euro opstrijken. Die 60 euro krijgt u via deze link zelfs gratis!

Meer nieuws