andAnderlecht
kvoKV Oostende
0-1
66' Franck Berrier (pen)
Youri Tielemans (pen) 82'
1-1
Datum: 06/11/2016 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Lotto Park
De terugkeer van Proto naar het Astridpark: eerste crisis of lijn van Mainz doortrekken?

Anderlecht ontvangt om 18u KV Oostende

De terugkeer van Proto naar het Astridpark: eerste crisis of lijn van Mainz doortrekken?
Foto: © Photonews

Vergis u niet: het is vanavond een onvervalste topper in het Astridpark. Anderlecht tankte donderdag vertrouwen tegen Mainz, KV Oostende verloor al vijf matchen op rij niet meer. En dan is er nog de factor Silvio Proto.

We zijn er zeker van: Proto gaat een daverend applaus krijgen van het Anderlecht-publiek. Daar hoeft hij zich geen zorgen om te maken, want het publiek is zijn verwezenlijkingen nog lang niet vergeten. In een interview met Het Nieuwsblad geeft hij ook aan dat hij eigenlijk niet wou vertrekken. "Er is me nooit gevraagd of ik tweede doelman wou worden", vertelt hij.

Anderlecht heeft donderdag revanche genomen voor de nederlaag tegen Waasland-Beveren, maar ondanks de 6-1 was het absoluut niet indrukwekkend qua spel. René Weiler recupereert wel Uros Spajic en mogelijk staat hij meteen aan de aftrap, waardoor Sowah weer naar de bank zou verhuizen. Voor de rest moeten er weinig veranderingen verwacht worden. Chipciu staat normaal ook weer meteen in de basis.

Berrier is weer de draaischijf geworden bij KV Oostende.

Oostende is dan weer op volle toeren aan het geraken. De mannen van Yves Vanderhaeghe pakten 11 op 15 in hun laatste vijf matchen. En de schwung lijkt er ook weer in te komen. Fernando Canesin vond zijn beste vorm terug en Franck Berrier laat zien dat hij nog steeds belangrijk kan zijn.

Denkt u dat de Kustjongens de lijn doortrekken in het Astridpark en paars-wit in een kleine crisis dompelen? Bij UNIBET krijgt u nog steeds 60 euro welkomsbonus van ons en gokje op Canesin en co kan u al 5,75 keer uw inzet opleveren.

Meer nieuws