cluClub Brugge
gnkKRC Genk
0-1
1-1
Datum: 06/11/2016 14:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Jan Breydel
Preud'homme tovert verrassing uit zijn hoed voor topper tegen Genk
Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties

Michel Preud'homme tovert verrassing uit zijn hoed voor topper tegen Genk

Preud'homme tovert verrassing uit zijn hoed voor topper tegen Genk
Foto: © Photonews

Club Brugge en KRC Genk trappen de zondag boordevol Belgisch voetbal op gang om 14u30. Beide ploegen willen zich herpakken na een Europese nederlaag eerder deze week. Bij blauw-zwart zit er bovendien een verrassing in de selectie.

Club Brugge toonde de voorbije weken een beter gelaat in de competitie, maar in de Champions League liep blauw-zwart tegen zijn vierde opeenvolgende nederlaag aan. De troepen van Michel Preud'homme willen zich in eigen huis dan ook herpakken, liefst van al met een driepunter.

Bij Club geen Abdoulay Diaby, die is licht geblesseerd. Ook Engels, De Bock en Refaelov liggen nog in de lappenmand. Eén verrassing in de selectie van Preud'homme: de coach van blauw-zwart nam de jonge verdediger/middenvelder Niels Verburgh (18) voor het eerst op in zijn wedstrijdselectie.

Hoe is het met de vermoeidheid bij Genk?

Over naar Genk dan. Ook de Limburgers verloren eerder deze week een Europese wedstrijd. De ploeg van Peter Maes ging kopje onder na een spektakelwedstrijd op het veld van Athletic Bilbao. Aritz Aduriz was de grote boeman, de spits scoorde vijf goals in de 5-3-overwinning van zijn ploeg.

Tegen Club Brugge kan Maes nog steeds geen beroep doen op Uronen, Malinovskyi en youngsters Vanzeir en Tshimanga. Allen zijn ze geblesseerd. De vermoeidheid na de match van donderdag zal wellicht zijn rol spelen bij de bezoekers, maar het is niet duidelijk of Maes veel wijzigingen zal doorvoeren.

Meer nieuws