kvmKV Mechelen
eupEupen
Reda Jaadi 90+1'
1-0
Datum: 02/12/2016 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Achter de Kazerne
Sensationeel: man die aanvankelijk niet eens op wedstrijdblad stond, bezorgt KV Mechelen overwinning na avondje vechtvoetbal

KV Mechelen wint van Eupen met 1-0, met dank aan Reda Jaadi

Sensationeel: man die aanvankelijk niet eens op wedstrijdblad stond, bezorgt KV Mechelen overwinning na avondje vechtvoetbal
Foto: © photonews

KV Mechelen heeft de drie punten binnen. Het won van Eupen met het kleinste verschil na 90 minuten sleuren en vechten Achter de Kazerne. Yannick Ferrera gaf enkele jongeren de kans en mag opgelucht ademhalen na de wedstrijd.

Zowel KV Mechelen als Eupen wilden graag drie punten aan hun arsenaal toevoegen. Eupen op de flow van het uitschakelen van Club Brugge in de Beker van België, Malinwa net omdat het uit die competitie ligt en dus eens te meer moet proberen mikken op play-off 1 om een grijs seizoen te vermijden.

Voorzitter Timmermans én coach Ferrera hadden na de lamentabele prestatie op Stayen hun manschappen op scherp gezet. De tijd van geen druk, alles mag en niets moet? Die moet stilaan gaan verdwijnen Achter de Kazerne. En dus was het van moeten tegen het altijd kwieke Eupen, dat wel verdedigend nog niet te veel voorstelde dit seizoen.

Wie een leuke partij had verwacht, waarbij Malinwa even alle fans zou doen verstommen met oogstrelend voetbal? Die kwam meer dan bedrogen uit, want want Mechelen op de mat bracht was - zeker in de eerste 45 minuten - simpelweg te weinig. Met Cobbaut (en Van Cleemput na de blessure van Chen) was de defensie onverwacht jong bij de Kakkers, maar zij brachten evenveel strijd als de rest van het team in de ploeg.

Met strijd alleen win je natuurlijk geen wedstrijden, want de bezoekers uit de Oostkantons gingen mee in het vechtvoetbal. Dat leverde een pak gele kaarten op, heel veel tijdverlies en een wedstrijd die meer stillag dan wat anders. Pas in de tweede 45 minuten gingen de fans er ook helemaal achter staan en kwam er dreiging van de thuisploeg.

Verdier kopte over en vond Van Crombrugge een paar keer op zijn weg, de ingevallen Matthys mikte een keertje in de rebound over. Continu druk, dat wel. Maar bitter weinig opwinding. Tot een bal in minuut 90 in de kluts niet wegraakte en Reda Jaadi de bal kon binnenkoppen.

Eupen is er zo alweer niet in geslaagd om de 0 te houden, balen voor Van Crombrugge moet dat vooral zijn. Mechelen pakte met de gevraagde bloed, zweet en tranen de drie punten en sluit zo de fans toch een beetje opnieuw in de armen. Makkelijk was het allerminst, maar Malinwa zet zo wel druk op de andere ploegen die play-off 1 willen spelen.

Opstellingen

KV Mechelen KV Mechelen

  Speler G Beoordeel
Coosemans Colin 90' 10
Chen Xavier 38' 5
Cobbaut Elias   90' 5
Cocalic Edin 90' 5
Bjelica Aleksander   90' 5
El Messaoudi Ahmed 90' 5
Rits Mats 90' 5
Croizet Yohan   46' 5
Kolovos Dimitris   90' 5
Verdier Nicolas 90' 5
Schouterden Nils 84' 5
  Bank G Beoordeel
Van Cleemput Jules 52' 5
Matthys Tim 44' 5
Jaadi Reda 6'  
Moris Anthony -  
Veselinovic Dalibor -  
Filipovic Zeljko -  
Claes Glenn -  

Eupen Eupen

  Speler G Beoordeel
Van Crombrugge Hendrik 90' -
Bassey Anthony   90' -
Diallo Ibrahim   90' -
Blondelle Siebe   90' -
Al-Abdulrahman Fahad 90' -
Diagné Niang Diawandou   90' -
García Fernandez Luis   90' -
Lazare Amani Jean Thierry 90' -
Jeffrén Suárez 53' -
Sylla Diallo Mamadou 89' -
Chukwuemeka Onyekuru Henry 90' -
  Bank G Beoordeel
Cases Hernández José María 37' -
Dufour Guy 1'  
Mouchamps Damien -  
Niasse Babacar -  
Hackenberg Peter -  
Jamabo Odeni Georges -  
Radebe Ntuthuko -  
Herbeleef KV Mechelen - Eupen