Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)

Herbeleef Standard - KV Kortrijk (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Standard en KV Kortrijk live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Standard speelt met hierna nog vijf speeldagen te gaan een match op leven of dood tegen Kortrijk. Drie punten zijn een must voor de ploeg van Aleksandar Jankovic, die vooraan op Renaud Emond rekent in plaats van Orlando Sa. Bij de bezoekers uit Kortrijk moet Teddy Chevalier voor de doelpunten zorgen.
1
Standard-KV Kortrijk: 0-0
1
Bij Standard overigens geen Orlando Sa in de basis of op de bank. De aanvaller is ziek.
18:01
Kortrijk heeft het spel op gang getrapt. We zijn klaar voor hopelijk een leuke pot voetbal!
3
Dossevi schuimt een eerste keer zijn rechterflank af en lokt een eerste hoekschop uit.
4
De hoekschop van Kosanovic levert weinig op, maar even later mag de verdediger het met een schot proberen. Dat waait maar net naast.
5
Opnieuw een kans voor de Rouches. Dossevi schakelt zijn rechtstreekse bewaker uit, maar trapt in het zijnet.
6
 Gele kaart voor Elohim Rolland

6
Rolland moet een snelle tegenaanval van Standard en Raman afstoppen, maar krijgt daar geel voor. Terechte beslissing van scheidsrechter Erik Lambrechts.
7
Standard blijft drukken. Het schot van de mee opgerukte Mladenovic wordt afgeblokt.
9
Kortrijk komt er een eerste keer goed uit. Een goede combinatie van Chevalier en Saadi, maar de voorzet van de Fransman wordt niet in doel verlengd.
11
Standard heeft in de openingsminuten meteen de goede intenties laten zien. Marin probeert het vanop afstand, maar Sifakis gaat uitstekend plat.
12
Dossevi lokt opnieuw een hoekschop uit voor de thuisploeg. Kosanovic zet zich opnieuw achter de bal.
14
Luikse druk blijft aanhouden
Standard is opnieuw gevaarlijk. Belfodil kan zijn hoofd net niet tegen een goed aangesneden hoekschop van Kosanovic plaatsen.
16
 Gele kaart voor HervĂ© Kage

17
Kagé hindert Emond bij het nemen van een snelle vrije trap, met een gele kaart als gevolg.
18
De storm is nu toch even gaan liggen. Standard houdt het balbezit, maar het tempo is uit de wedstrijd verdwenen.
19
Chevalier vergeet te scoren!
Chevalier is even los van Kosanovic en krijgt een uitgelezen kans om te scoren. Zijn schot is echter te zwak om Gillet te vloeren.
22
Kortrijk kampeert nu toch even op de helft van Standard. Kagé zijn voorzet bereikt niemand.
24
Het openingskwartier beloofde veel goeds, maar het tempo is nu helemaal verdwenen.
26
Een goed uitgespeelde counter van Kortrijk, maar een Luiks been duwt de bal in hoekschop.
27

Goal
Doelpunt van Teddy Chevalier (Onbekend Onbekend)
Teddy Chevalier heeft de bezoekers op voorsprong gebracht. Hij knalde een bal van dichtbij voorbij Gillet.
30
Standard moet op zoek naar de gelijkmaker, maar de thuisploeg heeft het het laatste kwartier erg moeilijk.
33
Marin tracht de thuisploeg nog eens te lanceren, maar zijn ziekenhuisbal wordt onderschept. Standard kan nauwelijks nog iets in elkaar knutselen.
35
Daar is Standard nog eens. Laifis probeert het dan maar eens vanop afstand, maar zijn afgeweken bal vormt geen probleem voor Sifakis.
36
Raman zet zich nog eens door, maar Sifakis kan de bal eenvoudig plukken.
37
Dossevi brengt de bal voor doel, maar Lambrechts ziet een fout van Belfodil. Sifakis kan de bal opnieuw in het spel trappen.
38
 Gele kaart voor Tomislav Barbaric

39
Emond zet zich door, maar Barbaric stopt de aanval foutief af. Geel is het verdict, maar de vrije trap van Kosanovic belandt in de muur.
41
1-1 wordt van de lijn gehaald!
Eindelijk is Standard daar nog eens. Belfodil kan schieten vanuit een scherpe hoek, maar een Kortrijks been brengt redding op de lijn.
42

offsite
Emond kan scoren na een goede inspanning van Dossevi, maar staat offside.
44
Standard is dan toch wakker geworden in de laatste vijf minuten voor de pauze.
45+1
We krijgen in het slot van de eerste helft nog een vrije trap op een interessante plek voor Kortrijk.
45+1
 Gele kaart voor Alexander Scholz

45+2
Gillet brengt redding op de poging van Saadi en Lambrecht fluit meteen af. Rusten geblazen.

Scheidsrechter
Rust
Standard - KV Kortrijk: 0-1

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Standard heeft de tweede helft op gang getrapt. Het moet minimum twee keer scoren in de volgende 45' om nog kans te maken op play-off 1.
48
Saadi wordt diep gestuurd, maar staat buitenspel. Standard kan weer beginnen bouwen.
50
Voorlopig geen kansen in de openingsfase van de tweede helft. Kortrijk rust zeker niet de lauweren.
52
Kosanovic mag zich opnieuw achter een vrije trap zetten. Het leer wordt weggehaald door de Kortrijkse afweergordel.
54
De Luikse fans vuren hun ploeg nog eens aan. Belfodil wordt vrijgespeeld, maar Sifakis is sneller op de bal.
54

Goal
Doelpunt van Idriss Saadi (Tomislav Barbaric)
Een snelle Kortrijkse tegenaanval komt bij Saadi. Die blijft koelbloedig alleen voor Gillet en zet de 0-2 op het bord.
55
Vervangen Răzvan Marin
Ingevallen Danilo Barbosa da Silva

56
Standard moet nog drie keer scoren of het mag play-off 1 helemaal vergeten. Jankovic brengt met Barbosa een verse kracht.
60
Het publiek begint nu echt te morren. Standard krijgt een kansje via invaller Barbosa, maar geen problemen voor Sifakis.
63
Nee, het is niet het dagje van Standard. Raman zet zich toch nog eens door en forceert een hoekschop.
66
Laifis onderschept een bal, maar kan Belfodil net niet bereiken. Weg kans!
68
Dossevi zet zich door op rechts. Zijn voorzet wordt door het Griekse sluitstuk van Kortrijk in hoekschop gebokst.
70
Kosanovic mag het tot twee keer toe proberen met een hoekschop, maar de Kortrijkse verdediging staat pal.
72
Belfodil dringt de zestien van de tegenstander binnen en versiert een hoekschop na een schot(je).
73
Kortrijk komt er nog eens uit. Het is Kagé die een hoekschop mag trappen.
74

Goal
Doelpunt van Idriss Saadi (Onbekend Onbekend)
Saadi heeft een sollicitatie gedaan voor 'doelpunt van de speeldag'. Een magistrale volley van de aanvaller vliegt voorbij Gillet in doel. Standard mag play-off 1 vergeten.
75
Vervangen Teddy Chevalier
Ingevallen Jovan Stojanovic

76
Opnieuw een uitstekende kans voor Saadi, maar hij kan net niet goed genoeg bij de bal. Zijn poging gaat naast.
79
De Standard-fans zijn niet te spreken over de gang van zaken en laten dat duidelijk merken.
80
Vervangen Idriss Saadi
Ingevallen Vladimir Kovačević

Uitblinkers Saadi mag gaan rusten, in zijn plek komt Kovacevic.
81
Van der Bruggen draait knap weg van zijn man, zijn schot gaat over.
84
Misschien kan Standard nog eens gevaarlijk zijn op een vrije trap. Kosanovic en Belfodil zetten zich achter de bal.
85
Belfodil plaatst de bal in de muur. Sifakis heeft nauwelijks werk gehad na de rust.
86
Vervangen Hervé Kage
Ingevallen Xavier Mercier

89
De match is stilaan op zijn einde... Belfodil mag het nog eens proberen met een stilstaande fase.
89
 Gele kaart voor Idir Ouali

90
Zijn vrije trap waait hoog over. De Luikse fans zijn al grotendeels het stadion uit na de afgang.
90+1
Er komen twee minuten extra tijd.
90+2
Nog een hoekschop voor Standard. Komt er dan toch nog een goal van de thuisploeg?