Stadion: Het Kuipje

Herbeleef Westerlo - STVV (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Westerlo en STVV live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Jacky Mathijssen kiest bij Westerlo, net zoals in de tweede helft op Waasland-Beveren, voor twee aanvallers. Zowel Carlos Strandberg als Silvere Ganvoula starten. Ivan Leko rekent bij de bezoekers dan weer op Igor Vetokele voor de doelpunten. Aanvoerder Steven De Petter is geschorst.
1
Westerlo-Sint-Truiden: 0-0
1
Westerlo heeft de wedstrijd op gang getrapt.
3
Sint-Truiden neemt meteen het initiatief in de openingsfase. Bagayoko tracht enkele keren mee op te rukken op zijn rechterflank.
5
Westerlo kan een eerste keer snel counteren. Rommens lanceert Ganvoula, maar er komt geen vervolg op zijn actie.
8
Een slordige openingsfase wordt gekenmerkt door heel wat foute passes. Pirard mag de bal opnieuw in het spel brengen.
11

offsite
Het is nog altijd wachten op een eerste kans. Vetokele tracht door te breken, maar wordt afgevlagd.
14
Dan toch een eerste kans. Westerlo krijgt een vrije trap op een interessante plek, Ganvoula kopt de bal hard over en naast. De aanvaller staat echter buitenspel.
16
Daar is STVV! Vetokele wordt mooi gelanceerd, maar wipt de bal over het doel van Van Langendonck.
18
Vetokele kan opnieuw doorgaan, maar hij vindt Van Langendonck op zijn weg. Hoekschop voor de bezoekers.
21
Het gevaar is opnieuw wat uit de wedstrijd verdwenen. Hoewel de thuisploeg nu wel een hoekschop versiert.
23
Net niet de 0-1 voor STVV!
Van Langendonck zag er even niet goed uit. Boli kan net niet profiteren en knalt de bal op de paal. Dé kans op de 0-1!
27
Als er een ploeg is die aanspraak maakt op de openingstreffer, dan is het STVV. Een schotje waait over het doel van Van Langendonck.
30
Westerlo komt nu toch nog eens in de buurt van Pirard. Een hoekschop wordt niet genoeg aangeraakt om de doelman van de Kanaries te bedreigen.
33
Het eerste halfuur was eentje om vrij snel te vergeten, behalve dan dé kans voor Boli. Peeters stelt Van Langendonck op de proef, maar die kan in twee tijden klemmen.
36
Bagayoko haalt de achterlijn nog eens, maar zijn voorzet belandt in doeltrap.
38
Nog ruim vijf minuten tot de rust. Krijgen we nog eens wat spektakel te zien in deze wedstrijd?
41
Westerlo tracht nog eens een aanval in elkaar te knutselen, maar de Truiense verdediging staat pal.
43
Bagayoko wordt knap vrijgespeeld op rechts, maar zijn voorzet lijkt nergens naar.
44
Westerlo is dan toch eens gevaarlijk. Een indraaiende vrije trap kan door Strandberg net niet in doel verlengd worden.

Scheidsrechter
Rust
Westerlo - Sint-Truiden: 0-0

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
47
Westerlo neemt het initiatief bij de start van de tweede helft. Krijgen we in deze periode wel goals te zien?
48
Boli bijna met de 0-1!
Het is opnieuw Boli die een dot van een kans krijgt. Hij stuit op Van Langendonck, die met een goede beenveeg zijn netten schoon houdt.
52
Vrije trap op een uitstekende positie voor Westerlo. Hyland en Rommens zetten zich achter de bal.
53
De plaatsbal van Rommens belandt in de muur. Weg mogelijkheid.
54
Er zit nu eindelijk vuur in de wedstrijd. Buyens kan niet afdrukken, even later bokst Pirard de bal weg uit de gevarenzone.
56
 Gele kaart voor Sascha Kotysch

56
De eerste gele kaart is er eentje voor Kotysch. Vrije trap op een interessante plek.
57
Rommens bijna met de 1-0
Rommens krult de bal heerlijk langs de muur. Pirard heeft geen verhaal, maar de bal gaat nipt naast.
59
Vervangen Yohan Boli
Ingevallen Nick Proschwitz

60
Leko brengt met Proschwitz een eerste verste kracht. Boli mag na zijn twee missers gaan rusten.
63
STVV probeert er nog eens door te komen, maar Vetokele kan geen ploegmaat bereiken.
65
Rommens blijft dreigen. Pirard heeft de nodige moeite met zijn afstandsschot.
67
Buyens kan tot twee keer toe aanleggen. Pirard houdt zijn netten schoon. De Westelse druk blijft aanhouden.
70
STVV komt er nog maar nauwelijks uit. Westerlo blijft pressen.
74
Westerlo baas in de tweede helft
De eerste periode was helemaal voor de bezoekers uit Limburg, maar Westerlo heeft het commando overgenomen in de tweede helft. Nog een kwartier op de klok.
76
Hoekschop voor de thuisploeg. Krijgen we nog een goaltje te zien?
77
Ganvoula kan uithalen vanaf de rand van de zestien, zijn schot gaat echter huizenhoog over.
79
STVV heeft behalve de kans van Boli nog nauwelijks iets bij elkaar gevoetbald na de pauze. Vetokele staat op een eiland.
82

Goal
Doelpunt van Elton Acolatse (Onbekend Onbekend)
De 1-0 is dan toch een feit. Acolatse zet zich door op rechts en knalt de bal staalhard voorbij Pirard.
85
Op basis van de tweede helft is de voorsprong toch wel verdiend voor Westerlo. Al had Boli tot twee keer toe de openingstreffer aan zijn voet.