Datum: 03/02/2018 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Stayen
Strijd om PO1 is nog wat spannender: KV Kortrijk pakt belangrijke driepunter bij STVV
Diederik Geypen
Diederik Geypen vanuit Sint-Truiden
| 0 reacties

KV Kortrijk komt winnen op het veld van STVV

Strijd om PO1 is nog wat spannender: KV Kortrijk pakt belangrijke driepunter bij STVV
Foto: © photonews

STVV heeft zijn op papier makkelijkste wedstrijd van het resterende programma met een nederlaag afgesloten. De Kanaries morsten met de kansen tegen KV Kortrijk, dat zich met sluipschutter Jérémy Perbet dodelijk efficiënt toonde. De strijd om play-off 1 ligt nu nog wat meer open.

Door de overwinningen van Waasland-Beveren en Standard móést Sint-Truiden punten pakken om zijn plaats in de top 6 te behouden. De Kanaries begonnen sterk aan de partij en namen het volledige openingskwartier voor hun rekening. Damien Dussaut trapte al in de eerste minuut rakelings naast. Ook Igor Vetokele en aanvoerder Steven De Petter kregen kansen op de 1-0.

Kortrijkse counter uit het boekje

Vervolgens lieten de Kerels zich een eerste keer zien. Kenny Steppe verkeek zich eerst ei zo na op een ongevaarlijke voorzet. Enkele minuten later kon de Truiense goalie Jérémy Perbet niet van zijn vijfde competitiegoal houden. De Franse killer werkte een counter uit het boekje knap af. Alle credits gingen natuurlijk naar winger Idir Ouali die uitpakte met een geweldige rush.

De reactie van de thuisploeg bleef niet achterwege. Een opnieuw sterk spelende Roman Bezus bediende Vetokele, die op Thomas Kaminski schoot. Aan de overzijde mikte Hannes Van der Bruggen het leer op Steppe.

Ongelukkige Dussaut

De Haspengouwers verdienden meer dan een achterstand, maar kenden ook pech in de afwerking. Op slag van rust zag Bezus Dussaut volledig vrijstaan. De Fransman duwde het leer tegen de paal. Een vermakelijke eerste helft leverde zo slechts één goal op.

Jonas De Roeck wisselde Dussaut voor Jonathan Legear, maar het gevaar bleef in de eerste plaats van Bezus komen. In topvorm behoort de Oekraïner tot de betere spelers in de Jupiler Pro League.

De kansen bleven zich opstapelen. Vetokele zette Kaminski net als in de eerste periode aan het werk. Aan de overkant deed Larry Azouni hetzelfde met Stepp. Wat Sint-Truiden mist - een goalgetter - heeft KVK natuurlijk wel in de rangen lopen. Perbet profiteerde van twijfel in de geel-blauwe achterhoede en maakte van dichtbij zijn tweede van de avond.

4 clubs met 33 punten

De 0-2 hakte erin bij de Limburgers, ook al bleef Bezus zijn stinkende best doen. Invaller Yohan Boli probeerde met een fopduik nog een penalty te forceren, maar daar trapte Erik Lambrechts niet in. Sint-Truiden blijft zo op 33 punten steken, en moet W-Beveren, Standard en nu ook KV Kortrijk naast zich dulden.

Opstellingen

STVV STVV

  Speler G Beoordeel
Steppe Kenny 90' -
Kitsiou Stelios   90' -
Teixeira Jorge   90' -
Kotysch Sascha 90' -
De Norre Casper 90' -
De Petter Steven 90' -
Asamoah Samuel 90' -
Dussaut Damien 46' -
Botaka Jordan 67' -
Bezus Roman 90' -
Vetokele Igor 75' -
  Bank G Beoordeel
Legear Jonathan 44' -
Boli Yohan 23' -
Akpom Chuba 15' -
Abrahams Kurt -  
De Sart Alexis -  
Pirard Lucas -  
Goutas Dimitrios -  
Lucas Dimitri -  

KV Kortrijk KV Kortrijk

  Speler G Beoordeel
Kaminski Thomas 90' -
Rougeaux Lucas 90' -
Kagelmacher Gary 90' -
Kumordzi Bernard Yao 90' -
D'Haene Kristof 90' -
Makarenko Yevgen 90' -
Ajagun Abdul 69' -
Van der Bruggen Hannes   90' -
Azouni Larry 83' -
Perbet Jérémy ⚽ ⚽ 76' -
Ouali Idir A A 90' -
  Bank G Beoordeel
Verboom Bryan   21' -
Chevalier Teddy 14' -
De Smet Stijn 7'  
Galens Arne -  
Ivanof Tyron -  
Papazoglou Sakis -  
Stojanovic Jovan -  
Bruzzese Sébastien -  
Attal Youcef -  
Herbeleef STVV - KV Kortrijk

Vooraf