Stadion: Freethiel

Herbeleef SK Beveren - Sporting Lokeren (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen SK Beveren en Sporting Lokeren live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Peter Maes kan in de derby van het Waasland niet rekenen op de geschorste Koen Persoons. Zijn plek wordt ingenomen door Killian Overmeire. Ook de geblesseerde De Sutter en Rassoul zijn er niet bij. Bij de thuisploeg rekent Philippe Clement op dezelfde jongens die KV Oostende over de knie legden, behalve de vertrokken Gano dan. Zijn plek wordt ingenomen door Cherif Ndiaye.
1
Waasland-Beveren-Sporting Lokeren: 0-0
1
De thuisploeg heeft de wedstrijd op gang getrapt. We zijn er aan begonnen op de Freethiel.
4
Beide ploegen proberen een opening te zoeken, maar het is voorlopig nog windstil wat kansen betreft.
5

Goal
Doelpunt van Stefano Marzo (Samy Kehli)
Goede aanval van Lokeren. Goblet redt eerst nog de meubelen, maar Marzo schiet de bal onhoudbaar in doel.
8
Een droomstart voor de bezoekers. Waasland-Beveren heeft het vooralsnog moeilijk om in de match te geraken.
9
Morioka speelt de goed gelopen Ampomah vrij, maar diens schot gaat over.
12
De thuisploeg geraakt beter in de match. Na een heerlijke Zidane-beweging van Ampomah kan Myny de bal niet voor doel krijgen.
15
Skulason geeft een botsende bal, het was zeker niet gemakkelijk, voor doel, maar Goblet komt goed uit en klemt.
16
Morioka kan aardig voetballen. Dat laat hij opnieuw zien door Myny knap diep te sturen. De thuisploeg versiert een hoekschop.
18
Lokeren steekt opnieuw een leuke aanval in elkaar. Hoekschop voor de bezoekers.
19

Goal
Doelpunt van Marko Miric (Samy Kehli)
De hoekschop van Lokeren blijft even hangen en Miric laat Goblet kansloos, 0-2!
20
Boegeroep in de Beverse tribunes. Nidaye gaat tegen de grond na een tackle, maar Vertenten ziet er geen graten in en geeft een doeltrap.
23
Waasland-Beveren verloor dit seizoen nog niet, maar het zit halverwege de eerste helft wel in erg nauwe schoentjes.
25
Toch een grote kans voor de thuisploeg. Al lopen Myny en Ndiaye elkaar in de weg om de aansluitingstreffer te maken.
27
Maric wil een mislukte voorzet van Ampomah tot bij Verhulst laten rollen, maar dat loopt bijna slecht af. Morioka kan net niet goed genoeg bij de bal.
29
Vervangen Killian Overmeire
Ingevallen Robin Söder

29
Aanvoerder Overmeire moet geblesseerd naar de kant. Söder is zijn vervanger.
31
Seck bijna met de aansluitingstreffer!
Goede aanval van Waasland-Beveren. De mee opgerukte Seck kopt nipt naast.
34

Goal
Doelpunt van Mehdi Terki (Samy Kehli)
Jans verrast Verhulst bijna met zijn voorzet, maar de goal valt aan de overzijde. Kehli speelt Terki heerlijk vrij en die twijfelt niet.
36
De vrije trap van Morioka gaat onder de muur door, maar vormt geen problemen voor Verhulst.
37
 Gele kaart voor Rudy Camacho

39
Skulason krult de bal over de muur, maar Goblet heeft geen moeite met zijn vrije trap.
41
Morioka omspeelt zijn mannetje, maar zijn afgeweken bal komt in de handen van Verhulst terecht.
43
Nog twee minuten tot de rust. De wedstrijd lijkt voor de koffiepauze al gespeeld. Of kan Waasland-Beveren toch nog iets forceren na rust?
45+1
Er komen drie minuten extra tijd bij.
45+1
Lokeren krijgt nog een hoekschop, maar Goblet pakt goed.
45+2
Bijna de 1-3!
Goblet lanceert Ampomah meteen met een prima uittrap. Morioka krijgt de bal, maar Verhulst houdt met een beenveeg de netten schoon.
45+3
Ndiaye op de lat!
Wat een slot van de eerste helft. Seck kopt een kort genomen hoekschop tot bij Nidaye, maar die zijn omhaal belandt op de dwarsligger.

Scheidsrechter
Rust
Waasland-Beveren - Sporting Lokeren: 0-3

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Vervangen Cherif Ndiaye
Ingevallen Aleksandar Boljević

47
Skulason mag twee keer een hoekschop trappen. Het levert twee kleine kansjes op, maar Goblet mag de bal opnieuw in het spel brengen.
50
Verhulst moet even wachten met zijn doeltrap, maar er ligt een projectiel op het veld.
51

offsite
Eerste kansje voor Waasland-Beveren. Verhulst zit er goed tussen, maar er is gefloten voor buitenspel.
52
De Ridder treft de paal!
Daar was bijna de 0-4. Heerlijke panna van De Ridder, die daarna van dichtbij uithaalt. De paal staat echter in de weg.
56
Waasland krijgt een vrije trap op een interessante plek. Kan het nog eens gevaarlijk zijn?
57

Goal
Doelpunt van Nana Ampomah (Ryota Morioka)
Ampomah duwt na een mooie aanval de 1-3 voorbij Verhulst.
57
Vervangen Jens Cools
Ingevallen Victorien Angban

59
De hoop bij de thuisploeg groeit. Een volley van Camacho gaat een metertje naast.
59
 Gele kaart voor Steve De Ridder

62
Waasland-Beveren nog niet uitgeteld!
Waasland-Beveren blijft de kansen opstapelen. Boljevic wordt goed bediend, maar Verhulst brengt redding.
63
 Gele kaart voor Ari Skúlason

67
Lokeren komt er niet meer uit. Waasland-Beveren blijft drukken.
68
Waasland-Beveren wil absoluut een strafschop na een vermeende fout . Vertenten ziet echter een schwalbe en trekt geel.
68
 Gele kaart voor Erdin Demir

70
Myny draait goed weg, maar Verhulst staat pal op zijn schot.
72

Goal
Doelpunt van Rudy Camacho (Ryota Morioka)
Op een hoekschop kopt centrale verdediger Camacho de 2-3 in doel. Lokeren gaat nog een bijzonder moeilijke slotfase tegemoet.
73
 Gele kaart voor Davino Verhulst

76
De thuisfans zetten zich er nog eens helemaal achter. Een schot van Angban gaat enkele meters naast.
77
 Gele kaart voor Robin Söder

79
 Gele kaart voor Olivier Myny

81
Ook Lokeren doet nog mee. Enoh kan een lange bal net niet meenemen op zijn weg naar Goblet.
82
Er lukt echt niets meer bij Lokeren. Het moet nog 10 minuten standhouden.
83
En dan toch nog een kansje. Enoh trapt een volley naast de goal van Goblet.
85
Alles op alles bij Waasland-Beveren!
De bal blijft even hangen in de Lokerse zestien. Morioka kan net niet afdrukken, de Lokerse verdediging werkt weg.
89
Morioka kent een moeilijke tweede helft, maar tovert nog eens met een panna. Nog enkele minuten op de klok!