Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Willy Michiels Stadion
Vrasene wint bij Kerksken
Gentil Dossche

Dit weekend trok KFC Vrasene naar Rode Lantaarn FC Kerksken. Op een vettig en moeilijk bespeelbaar veld was weinig mooi voetbal te zien, maar met een goede kopstoot bezorgde Vanderveken Vrasene de overwinning.
Voor een eerste kans was het wachten tot de 20'. Een corner van Standaert werd door Arts hard naast gekopt. Langs de overkant mocht De Breucker alleen op doel afgaan, maar doelman Wittenberg had een goede redding in huis. De minuut daarop bezorgde Romero de bal tot bij Verbeke, maar die werkte net naast doel. Nog een minuut later kreeg Vrasene een hoekschop via Van Elst, maar De Rijck kreeg de bal niet in doel. In de 40' kreeg
Verbeke nog een kopkans na voorzet van Van Elst, maar Wittenberg stond op de juiste plek.

In de tweede helft trok Vrasene meteen in de aanval. Van Elst kreeg al direct een mooie schietkans, maar de bal vloog ruim over. Lenny Janssens kopte een voorzet van Glenn  Maes via een thuisverdediger net naast. In de daaropvolgende corner zette Van Elst zich achter de bal en kopte Vanderveken de 0-1 tegen de netten. Kerksken dreigde via speler-trainer Georges Arts, maar die kwam net te laat om een voorzet in doel te schuiven. Via Van Elst en Verbeke had Vrasene nog een paar halve kansen. Net voor affluiten wist Kerksken toch nog bijna te scoren. Het afstandsschot van Bart Van Keymolen spatte uiteen op de winkelhaak.
Een verdiende overwinning voor Vrasene, dat nu reeds 11 wedstrijden op rij ongeslagen is. Volgend weekend wordt er niet gespeeld, maar over 2 weken trekken we naar SK Berlare. Supporters op post !

Doelpunt:
47' Vanderveken (0-1)