Sp. Petegem
FC Lebbeke
Datum: 21/01/2007 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: KFC Sparta Petegem
Rapide Lebbeke haalt gelijkspel bij Petegem
Gentil Dossche
| 0 reacties
Rapide Lebbeke haalt gelijkspel bij Petegem
Foto: © SC

 
Geen denderend voetbalspektakel in de eerste helft tussen subtoppers Sparta Petegem en Rapide Lebbeke. Wel een spannende tweede helft die veel goedmaakte en een scoreverloop dat niemand kon voorspellen. Bij Petegem zat Rieno Van Oost op het strafbankje en Rapide was daar niet rouwig om, al moest het zelf opnieuw de gekwetste Rosenilton Torres missen.
 
Kevin Trienpont stak het vuur aan de lont en trok direct op avontuur. Bart De Neve kon zich gelukkig prijzen dat de in één tijd overgenomen knal van Lendert Putteman pardoes op zijn voet terechtkwam. Aan de overzijde reageerde Kevin Bollé maar hij viseerde het zijnet. Toen Steff De Visscher balverlies leed op het middenveld kon broer Jeff het gevaar nog keren. Het leder kwam bij Sebastiaan De Cooremeter terecht en diens voorzetschot werd door Tom De Lange netjes in de hoek gedeponeerd (8’ 1-0). Rapide acteerde te traag om een begeesterd Sparta in verlegenheid te brengen. Meer dan enkele halve kansen via Putteman, Trienpont of Tim Vierbergen leverde dit niet op. Een mooie retro van Stefan De Puydt miste de goede hoogte en Glenn Baert moest plat op een schuiver van Michael Kissi.
 
Na de rust schoof Dimitri Dhondt een rij vooruit en Rapide schakelde in een hogere versnelling. Doelman De Neve moest plat op schoten van Vierbergen en Dhondt. De Puydt voelde Baert aan de tand en ook De Cooremeter waagde zijn kans. De bezoekende goalie was attent op een schot van de doorgebroken Bollé. Lebbeke bleef drukken en toen Preben De Leeuw een voorzet op het hoofd van Jens Verroken schilderde hingen de bordjes in evenwicht (68’ 1-1). Ook Trienpont zocht het hoofd van de diepe spits maar Dominiek Colpaert stak er een handje voor. Strafschop en rood voor de libero. Jens Verroken liet De Neve kansloos (73’ 1-2). Rapide wierp zich op de hapklare brok en Verroken knalde op De Neve. De hardwerkende Lendert Putteman was goed gevolgd en katapulteerde de rebound tegen de netten (78’ 1-3).
Wedstrijd gespeeld zou je denken maar niets was minder waar.
De snelle Kevin Bollé kapte zich mooi vrij en schoof de bal beheerst in de verste hoek (79’ 2-3). Een voorzetschot van Vierbergen ging rakelings voorlangs en op een nieuwe voorzet van de snelle Tim had Trienpont de 2-4 aan de voet. Kevin besloot te zwak op De Neve en dat brak zuur op. Aan de overzijde kwam een slecht weggewerkte bal in de voet van Xander Pruvoost terecht en die haalde verschroeiend uit (84’ 3-3). Frederick Nachtergaele maakte de verrassing bijna compleet maar trapte naast de uitgekomen Baert en ook naast de verste paal. Schoten van De Leeuw en Trienpont konden de eindstand niet meer veranderen.
 
Geen voetbal in 1ste Provinciale volgend weekend. Op zondag 4 februari is Rapide Lebbeke gastheer voor Olsa Brakel en Sparta Petegem trekt naar Eendracht Aalter.
 
Sparta Petegem: Bart De Neve, Pieter Danneels, Davy De Martelaere, Dominiek Colpaert, Kevin Bollé (90’ Wouter De Meulemeester), Kristof De Rho, Sebastiaan De Cooremeter (74’ Frederick Nachtergaele), Stefan De Puydt (76’ Xander Pruvoost), Tom De Lange, Michael Kissi, Niels De Smet. Res. Patrick Deman
 
Rapide Lebbeke: Glenn Baert, Karel Verhulst (46’ Bart Verhulst), Dimitri Dhondt, Steven Vereeken, Preben De Leeuw, Jeff De Visscher, Tim Vierbergen, Lendert Putteman, Jens Verroken, Steff De Visscher, Kevin Trienpont. Res: Koen Baetens, Mathias De Visscher, Yannick Sen.
 
Doelpunten: 08’ Tom De Lange 1-0; 68’ en 73’ Jens Verroken 1-1 en 1-2; 78’ Lendert Putteman 1-3; 79’ Kevin Bollé 2-3; 84’ Xander Pruvoost 3-3
 
Kaarten: geel: 47’ Jens Verroken. Rood: 73’ Dominiek Colpaert