Appelterre-Eichem
Lovendegem
Datum: 04/03/2007 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Stadion KE Appelterre-Eichem
Ontgoocheling groot voor Lovendegem
Ontgoocheling groot voor Lovendegem
Foto: © SC

Na de verdiende overwinning van vorige week trok Lovendegem vandaag met veel moed naar een andere titelkandidaat(?) met name Appelterre. 

Na een eerste 10' studieronde en weinig sprankelend voetbal kreeg Lovendegem via een fout op Martens een vrije trap net buiten de backlijn. Hoop alom met een 'Bosko' Degrande-trap van vorige week in ons achterhoofd. Het was de wederoptredende Carlo die de bal mooi naast de muur maar in de handen van de doelman knalde. Het was tevens ook het enige wat hij vandaag liet zien......
Op het kwartier kregen we dan de beste kans van de wedstrijd. De hardwerkende Degrande kon de bal tot bij de goed gevolgde Moerman voor doel krijgen. Thomas miste onbegrijpelijk! Geen van beide ploegen haalde een goed niveau en op enkele kleine prikken van de tabaksploeg na, was het toch wel Lovendegem die de betere kansen wist te verkwanselen.

Ook in de tweede helft kabbelde het op een zelfde tempo verder. Lovendegem kreeg via het hard werkend duo D'Hont en Martens de bal wel tot de voorlijn maar daar haperde de motor! Carlo kwam fysiek tekort om voor enig gevaar te zorgen! In de 63' kwam  Appelterre voor het eerst echt dreigen en hun kopstoot kwam in het zijnet terecht. Voor KSK kwamen de hoge ballen vanuit onze achterlijn tot bij de hardwerkende Ponnet maar het is juist Tom die ze veel liever in de voet krijgt om het een verdediging moeilijk te maken. In de 67' werd Tom van het veld gehaald om Carlo in de spits te deponeren, Ramaekers nam plaats in het middenveld. Het was opnieuw Moerman die de beste kans uit de tweede helft via paal en keeper niet tegen de netten kon krijgen. En dan kent iedereen de ongeschreven voetbalwet: "daar waar de kansen niet afgewerkt worden, is het de tegenstrever die aan één kansje genoeg heeft om de punten te pakken". Drie minuten voor affluiten gebeurde het dan ook dat Appelterre bij een snelle counter kon afwerken. Niemand zal durven zeggen dat dit Appelterre vandaag voetbalde als een titelkandidaat maar doelpunten maken blijft in het voetbal wel noodzakelijk om punten te verdienen. Er was voor Lovendegem zeker meer te plukken op deze bodem.