Berlare
FC Lebbeke
Datum: 04/03/2007 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Stadion SK Berlare
Zwak Rapide Lebbeke de boot in bij SK Berlare
Gentil Dossche
| 0 reacties
Zwak Rapide Lebbeke de boot in bij SK Berlare
Foto: © SC

 
Het kan verkeren zei Bredero en voor Rapide Lebbeke deed het dat ook. Geen vervolg aan de goede voetbalprestaties van de voorbije weken, maar veel gezaag en slechte passes. En SK Berlare dan? De thuisploeg lachte in haar vuistje want na amper drie minuten was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld.
 
Van op zo’n 30 meter vlamde Robby Van Durme een vrije trap, naast het dunne muurtje, staalhard tegen de touwen. Glenn Baert kon het leder nog beroeren maar de bal ging heel diep in de verste hoek. Ook de 2de kans was voor de puitenkloppers. Doelman Baert ging goed plat op een schot van Fabio Vergucht. Rond het halfuur kopte Steven Vereeken een hoekschop van Kevin Trienpont over. Enkele minuten later hing de gelijkmaker in de lucht. Bart Verhulst vond het hoofd van Kevin Trienpont die op de kruising kopte en weg was de kans. De niet op scherp staande Fabio Vergucht kwam afgezonderd voor het Lebbeekse doel maar liftte ver over. Met de rust in zicht was Glenn Baert attent op een achterwaartse kopstoot van David Vastenavondt.
 
Robby Van Durme nam de bezoekende goalie op de korrel na een kwartier in de 2de helft. Aan de overkant kon David Vastenavondt een kanonbal van Preben De Leeuw nog uit de goede baan koppen. Van Durme bleef het bezoekende doel bestoken en de “afwezige” Vergucht verkwanselde een nieuwe mooie kans. Berlare speelde met vuur en mocht zich gelukkig prijzen dat Jens Verroken een knappe voorzet van Tim Vierbergen al glijdend net naast besloot. Rapide nam risico’s en die werden afgestraft. Steven Vereeken kopte onzuiver weg, de bal schampte van het been van Bart Verhulst en Cliff Vermeir scoorde zijn gemakkelijkste doelpunt ooit. Een minuutje later zag Vermeir hoe doelman Baert zijn schot pareerde. In de slotseconden toonde Yves Vanderstraeten waarom hij vele jaren in de hoogste klasse doorbracht. Tim Vierbergen bereikte Jens Verroken die het leder onder de lat vlamde. Vanderstraeten gunde Lebbeke de eerredder echter niet.
 
SK Berlare trekt zondag aanstaande naar Eendracht Aalter. Rapide Lebbeke is gastheer voor SK Terjoden-Welle.
 
SK Berlare: Yves Vanderstraeten, Jeroen Boone, David Vastenavondt, Cliff Vermeir, Fabio Vergucht (81’ Nicky Baert), Bart Van de Sompel (60’ Robin Praet), Robby Van Durme (87’ Ken De Backer), Tim Herteleer, Steven Vandersnickt, Gregory VandenBerghe, Tom De Rechter. Res. Timmy Merckx
 
Rapide Lebbeke: Glenn Baert, Bart Verhulst, Dimitri Dhondt (85’ Karel Verhulst), Steven Vereeken, Preben De Leeuw, Jeff De Visscher, Tim Vierbergen, Lendert Putteman (82’ Mathias De Visscher), Jens Verroken, Steff De Visscher, Kevin Trienpont. Res. Yannick Sen, Sven Mergan
 
Doelpunten: 03’ Robby Van Durme 1-0; 84’ Cliff Vermeir 2-0
 
Gele Kaarten: 44’ Tim Herteleer; 63’ Steven Vereeken; 65’ Dimitri Dhondt