Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Stadion KE Appelterre-Eichem
Aalter zwaar onderuit bij Appelterre

De Aalterse verdediging hield opnieuw opendeurdag en Appelterre ging daar gretig op in.

Zonder de geschorste De Baets en met Sneppe en Poppe in de ploeg ten nadele van Gillis en Lippens kregen de bezoekers al na 5' een koude douche. Zowel Smessaert als De Poorter verkeken zich op een verre bal zodat De Saegher alleen voor De Laere verscheen. Deze liet de bal knullig onder zich heen lopen en meteen 1-0. Poppe vuurde nog een kogel af maar de doelman Detienne was bij de pinken. KVE combineerde niet slecht maar had het moeilijk met de verre ballen van Appelterre. Vlak voor rust moest Bode gekwetst het veld verlaten en werd zowaar vervangen door een spits, Niels Lippens. Opnieuw met 3 verdedigers dus en dat brak alweer zuur op.
Nog even kreeg Aalter hoop toen Roman een prachtige collectieve aanval afwerkte. KVE kende toen zijn beste periode met een aantal mooie kansen waaronder een pegel van De Smet die door de thuisportier net over de lat werd geduwd. Appelterre wrong nog enkele kansen de nek om maar op de 67' was het toch raak 2-1. KVE zakte in elkaar en Appelterre maakte 9' later de 3-1. Toen Roman de aansluitingstreffer lukte hadden de bezoekers terug wat hoop. Een paar minuten voor tijd maakte Appelterre de klus dan helemaal af. Alweer een te zware nederlaag voor een af en toe goed voetballend KVE maar als we zoveel kansen blijven weggeven wordt het aartsmoeilijk dit seizoen.

Doelpunten:
05’ 1-0 DeSaegher
48’ 1-1 Roman
67’ 2-1 De Meyer
76’ 3-1 VandenBrande