Lebbeke KSK
Meetjesland
Datum: 15/10/2006 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Stadion SK Lebbeke
SK Lebbeke houdt leider Eeklo in bedwang
Gentil Dossche
| 0 reacties
SK Lebbeke houdt leider Eeklo in bedwang
Foto: © SC

Geen groots vertoon in de Topaffiche van deze week tussen KSK Lebbeke en KFC Eeklo. Beide supportersclans konden zich verzoenen met het gelijkspel, al bleven ze op hun honger zitten over het getoonde spelpeil.

Competitieleider Eeklo stak als eerste de neus aan het venster. De dribbelende Dave Gijsel scoorde na enkele minuten … maar werd afgevlagd voor buitenspel. Gilles Berckmoes was alert op een scherpe voorzet van Steven De Maesschalck. Dezelfde De Maesschalck kreeg een diepe voorzet van David Lootens niet onder controle. Roel Slootmakers verslikte zich op het middenveld en Dave Gijsel kwam alleen voor Gilles Berckmoes. Niet zonder moeite kon de thuisportier onheil voorkomen. Eeklo nam gas terug en Lebbeke trok ten aanval. Davy Bracke had een goede save nodig op een zware knal van Kevin Vertongen. De vrijstaande Roel Slootmakers kopte een voorzet van Yves Van Lokeren onbesuisd naast. Danny Theys ging door over de linker flank en dropte de bal in de grote rechthoek. Op zijn typische manier wrong Filip Cornelis zich tussen de bezoekende verdedigers en katapulteerde het leder in de benedenhoek (30’ 1-0). Eeklo was van slag maar KSK kon net niet profiteren. Tom Rooms liftte de bal rakelings over de deklat. Net voor de koffie kopte Dave Gijsel een voorzet van Steven De Maesschalck nipt naast.
Eeklo kwam strijdlustiger uit de kleedkamers en Dave Gijsel speelde de thuisverdediging uit verband. De bezoekende kapitein bediende Lansana Sylla en de bordjes stonden gelijk (52’ 1-1). Bij Lebbeke lukte niets meer en Eeklo nam het veldoverwicht. Veel bracht dat niet echt op want de afwerking was ondermaats. Sylla kopte te zwak in de handen van Berckmoes en Dave Gijsel kon niet profiteren bij balverlies van Kjell Dooremont. Lansana Sylla trapte een klutsbal naast en ook Marc Minnaert miste de goede richting. Lorenzo Lammens trapte hard naar doel maar Hans Decoeyere kon zich in de baan van het schot gooien. Een zucht van verlichting bij de toeschouwers toen de uitstekend leidende Christiaan Boone een einde maakte aan deze snel te vergeten zwakke wedstrijd.
 
KSK Lebbeke trekt zondag aanstaande naar Kemzeke en Eeklo is gastheer voor het nog ongeslagen Sparta Petegem.
 
KSK Lebbeke
Gilles Berckmoes, Kjell Dooremont, Laurent Decuypere (69’ Hans Decoeyere), Kristof Vermeir, Yves Van Lokeren, Danny Theys, Steve Van Tongelen, Filip Cornelis, Roel Slootmakers, Tom Rooms (70’ Jan Van Baveghem), Kevin Vertongen. Res: Koen Mathijs, Nick Bogemans
 
KFC Eeklo
Davy Bracke, Matty Vermeulen (35’ Lansana Sylla), Gunther Verslype, Ronny Tresonie, Steven De Maesschalck (89’ Jean Miron), Dave Gijsel, Marc Minnaert, Dino Ruffolo, Walid Dhakouanu (76’ Lorenzo Lammens), Kristof Van de Velde, David Lootens. Res: Tim Bobelijn
 
Doelpunten
30’ 1-0: Filip Cornelis
52’ 1-1: Lansana Sylla