Vrasene
FC Lebbeke
Datum: 14/10/2006 19:30
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Gemeentelijk Stadion Vrasene
Gelijkspel in Vrasene - Rapide Lebbeke
Gentil Dossche
| 0 reacties
Gelijkspel in Vrasene - Rapide Lebbeke
Foto: © SC

Na afloop van de wedstrijd tussen KFC Vrasene en Rapide Lebbeke was iedereen het er over eens: dit was nog eens voetbal zoals het hoort! Sportiviteit op en rond het terrein, snel en vaardig voetbal aan beide zijden, een resem kansen, kortom, een toffe voetbalavond.
 
Rapide Lebbeke kwam het snelst uit de startblokken en versierde onmiddellijk een drietal kansen. Lendert Putteman kon net niet bij een voorzet van Jens Verroken die magistraal was vrijgespeeld door Tim Vierbergen. Branny Deck moest goed plat op een loeier van Tim Vierbergen. Ook Preben De Leeuw vond de thuisportier op zijn weg. Vrasene herpakte zich rond het kwartier. Kenny Raaymakers zette een mooie aanval op maar Matthias De Visscher was sneller op de bal dan David Verbeke. Glenn Baert schroeide zijn vingers op een loeier van Christof De Breucker die op de lat uiteenspatte. De bezoekende doelman kon met de voet een listige doorsteekpas van Tim Van Elst onschadelijk maken. Branny Deck was attent op een scherpe voorzet van Tim Vierbergen en Kenny Raaymakers stuitte op Glenn Baert. Ook bij een voorzetschot van Tim Van Elst was de bezoekende doelman bij de pinken. Kenny Raaymakers dribbelde rond de Lebbeekse verdediging en de tackle van Karel Verhulst kwam iets te laat. Scheidsrechter Dullaert aarzelde niet en Raaymakers trapte de penalty feilloos binnen (40’ 1-0).
 
Na de pauze trok Vrasene op zoek naar een tweede doelpunt. Glenn Baert toonde zijn klasse op pogingen van David Penneman en Tim Van Elst. Protest bij de bezoekende aanhang wanneer Tim Vierbergen al dan niet foutief uit evenwicht werd gebracht. Even na het uur schilderde Preben De Leeuw een vrije trap op het hoofd van Dimitri Dhondt. Branny Deck had een supersave in huis om zijn netten ongeschonden te houden. Tim Vierbergen bediende Preben De Leeuw op een hoekschop. De Lebbeekse kapitein poeierde het leder rakelings over de deklat. De pas ingevallen Joris Cools vond de thuisdoelman op zijn weg. Geert Mariman zag een strak schot gepareerd door Glenn Baert. Jens Verroken miste een enig mooie kans op de gelijkmaker toen hij een voorzet van Bart Verhulst voor open doel naast kopte. Christof De Breucker trof de dwarsligger en Glenn Baert ranselde een zwaar schot van Tim Van Elst uit de hoek. Rapide bleef op zoek gaan naar de gelijkmaker maar Joris Cools kopte een voorzet nipt naast. Toen Bart Verhulst het hoofd van Dimitri Dhondt bereikte stonden de bordjes toch in evenwicht (88’ 1-1). Spijtig dat beide ploegen voor dit wervelende spektakel elk slechts één punt krijgen.
 
Rapide Lebbeke is volgende zondag gastheer voor Berlare, terwijl Vrasene op bezoek gaat bij Aalter.
 
FC Vrasene
Branny Deck, Glenn Maes, Joeri Vanderveken, David Penneman, Lenny Janssens, Andy Janssens, Tim Van Elst, Kenny Raaymakers (46’ Geert Mariman), Christof De Breucker, David Verbeke (69’ Michaël Gonzalez), Christophe D’ Eer. Res. Nick Everaert, Maarten Nys
 
Rapide Lebbeke
Glenn Baert, Karel Verhulst (74’ Joris Cools), Jeff De Visscher (62’ Bart Verhulst), Steven Vereeken, Matthias De Visscher (46’ Kevin Trienpont), Dimitri Dhondt, Tim Vierbergen, Steff De Visscher, Jens Verroken, Lendert Putteman, Preben De Leeuw. Res. Yannick Sen
 
Doelpunten
40’ 1-0 Kenny Raaymakers            
88’ 1-1 Dimitri Dhondt
 
Gele Kaarten: Karel Verhulst, Steff De Visscher, Tim Van Elst