Berlare
FC Lebbeke
Datum: 02/09/2007 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Stadion SK Berlare
Berlare en Rapide Lebbeke delen de punten
Gentil Dossche
| 0 reacties
Berlare en Rapide Lebbeke delen de punten
Foto: © SC

Een openingswedstrijd op het veld van een titelfavoriet is niet direct een geschenk. Een collectief sterke Rapide Lebbeke haalde een meer dan verdiend punt bij SK Berlare. De talrijk opgekomen toeschouwers genoten van het spektakel en keerden tevreden huiswaarts.

Robin Praet, die verklaarde met niet minder dan een Top-3 tevreden te zijn dit seizoen, stak als eerste het vuur aan de lont. Zijn knal ging over het bezoekende doel (7’). Toen hij zich door het middenveld wrong plaatste hij de bal naast de kruising (12’). Met een vrije trap deed Bart Van de Sompel hem dit na (13’). Rapide knokte zich in de wedstrijd en Robby Van Durme moest een scherpe voorzet van Kevin Trienpont in hoekschop koppen (15’). Steven Vereeken stuurde Tim Vierbergen diep. De snelle Lebbeekse flankspeler legde perfect af voor Kevin Trienpont en Yves Vanderstraeten had geen verhaal (19’). De wedstrijd bleef in evenwicht tot Koen Mathys zich verkeek op een voorzet van Cliff Vermeir. Fabio Vergucht bereikte koppend Gregory VandenBergh en de bordjes stonden in evenwicht (30’). Tim Vierbergen, die voorlangs knalde (33’) en Joeri Vanderveken die over kopte (35’), zorgden voor gevaar. Koen Mathys was bij de pinken toen Yves Vanderstraeten met een verre uittrap Fabio Vergucht bereikte (36’). Op een knal van Bart Van de Sompel stond de bezoekende goalie opnieuw pal (37’).
Commotie aan bezoekende kant nadat Tim Vierbergen in verdachte omstandigheden van de bal werd gezet (52’). Jeff De Visscher verslikte zich in Robin Praet maar Bart Verhulst kon het gevaar keren (53’). Het hechte blok van Rapide Lebbeke toonde zich de evenknie van SK Berlare. Koen Baetens stuurde Stefan Van Holsbeeck in de ruimte. De bezoekende spits knalde in één tijd rakelings naast (74’). Koen Mathys moest in de voeten van Nicky Baert (82’) en stond in de weg op een schot van Kevin Perez (84’). Dezelfde thuisaanvaller mikte een vrijschop naar de benedenhoek. Mathys toonde zich echter onwrikbaar (85’). In de slotseconden spurtte Roel Van den Bergh een verre uittrap achterna. Het leder sprong iets te ver van de voet en Yves Vanderstraeten bleef heel attent (91’).
 
Trainer Guy Vermoesen toonde zich tevreden met de collectieve prestatie van zijn Rapide Lebeke: Jonas Verhaegen, die zijn maidenmatch in 1ste Provinciale vierde, kon zich uitstekend integreren naast Bart Verhulst, Jeff De Visscher en Steven Vereeken. Dimitri Dhondt, Steff De Visscher en Koen Baetens bleven hard werken op het middenveld. De snelheid van Kevin Trienpont en Tim Vierbergen zorgde geregeld voor paniek en spits Stefan Van Holsbeeck hield de thuisverdediging constant bezig.
 
Zondag aanstaande trekt SK Berlare naar JV Kruibeke. Rapide Lebbeke is gastheer voor Lebeke-Aalst.
 
SK Berlare: Yves Vanderstraeten, Nico Braeckman, Cliff Vermeir (72’ Matthias Lambrecht), Robin Praet, Fabio Vergucht, Bart Van de Sompel (62’ Nicky Baert), Bart Van Damme (68’ Kevin Perez), Gregory VandenBergh, Robby Van Durme, Tom De Rechter, Joeri Vanderveken. Res: Timmy Merckx
 
Rapide Lebbeke: Koen Mathys, Jonas Verhaegen, Bart Verhulst, Jeff De Visscher, Steven Vereeken, Dimitri Dhondt, Tim Vierbergen (90’ Kevin Scheerlinckx), Steff De Visscher, Stefan Van Holsbeeck, Koen Baetens (82’ Roel Van den Bergh), Kevin Trienpont. Res: Tomas Suls, Nelio De Souza Santos
 
Doelpunten: 19’ Kevin Trienpont 0-1; 30’ Gregory VandenBergh 1-1
Gele kaarten: 85’ Gregory VandenBergh