Stadion: KFC Sparta Petegem
Onverdiend Aalter verlies bij Petegem
Gentil Dossche

Deze namiddag heeft Aalter onverdiend verloren op het veld van één van de grote titelkandidaten in 1° provinciale, Sparta Petegem.

Met maar liefst 5 Aalterse spelers, De Poorter, Deneve, Wullaert en de gebroeders Arnauw nam KVE vanaf het begin de touwtjes in handen. Aalter liet zich allerminst afschrikken door de favorietenrol die de tegenstander zich had aangemeten. Petegem nam geen initiatief en ving Aalter rustig op. Echt gevaarlijk werd het niet maar de betere kansen waren toch voor de bezoekers. Toen de thuisploeg dan toch eens een aanval opzette was het meteen raak. Na een mistasten in de Aalterse defensie werd de bal in het strafschopgebied gedropt en beging Kevin Baert een strafschopfout. Zo’n kans moet je Rieno Van Oost natuurlijk niet geven en het was 1-0 tien minuten voor de rust.

Na de rust kwam Aalter uit de kleedkamer met duidelijk maar één doel, gelijkmaken. En dit lukte na  een kwartier op vrijschop van Steven De Croock, netjes in de hoek gekruld. De gelijkmaker was meteen het sein voor Petegem om de bal iets meer op te eisen. Het jonge Aalter liet zich niet van de wijs brengen en versierde zelf een 3-tal kansen maar miste ze. En als je ze zelf niet maakt wordt je dikwijls bestraft. Zo gebeurde een kwartier voor het einde. Na een lichte fout van De Poorter mocht Van Oost aanleggen voor een vrijschop die hij mooi binnentrapte. Aalter gooide alles in het offensief, inclusief de keeper, maar het mocht niet meer baten. In de slotminuten legde Petegem dan de sterk overdreven eindcijfers op het bord.

Laten we vooral de goede prestatie onthouden van deze zeer jonge ploeg die het beste laat verhopen voor de eerste thuiswedstrijd van het seizoen volgende zondag 9 september (uitzonderlijk) om 16u.