Waarschoot
Jong Lede
Datum: 02/09/2007 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Gemeentelijk Sportstadion Waarschoot
Nieuwkomers Waarschoot en Lede delen de punten
Gentil Dossche
| 0 reacties
Nieuwkomers Waarschoot en Lede delen de punten
Foto: © SC


KFAC Waarschoot behaalde een mooi gelijkspel op de eerste speeldag van de nieuwe competitie. In de eerste helft was Lede de betere. In de tweede helft creëerden de Leeuwkes meer kansen. In een sterk slotkwartier maakte KFAC nog bijna het winnende doelpunt.
De eerste helft begon in het voordeel van Lede. Larbie leed balverlies. Bijna kon Verdonck scoren, maar Lebegge kwam goed uit. In de zesde minuut trapte De Coen een corner over. Op het kwartier ging Monday Omo door, maar zijn voorzet was net te kort. Even later veroverde Notte de bal van Govaert, maar zijn voorzet kwam er niet genoeg uit. Op het halfuur pakte doelman Heiremans een kopbal van Degrande. Aan de overzijde kon Brantegem trappen. De Buysser en Lebegge gooiden zich voor de bal. Voor Waarschoot leverde een aanval van Sucaet, Notte en Omo niets op. Net voor de rust kopte De Buysser nog naast.
Na de rust creëerde zwart-wit enkele mooie kansen, maar die konden net niet verzilverd worden. Notte zette voor op Sucaet die net niet bij de bal kon. In de zestigste minuut kreeg KFAC enkele corners, maar die werden onschadelijk gemaakt door de Ledense verdediging. Na een halfuur in de tweede helft zette Degrande mooi voor, maar Notte kon er net niet bij. Meteen daarna trapte diezelfde Notte op doel. De bal ging maar nipt naast. Een aanval van Sabbe, Sucaet en Van Landeghem eindigde bij doelman Heiremans. Net voor het einde van de wedstrijd trapte Droessaert voor Lede nog tegen de Waarschootse verdediging. Een vrijtrap van Desaedelaere verdween in corner. 
Beide ploegen hielden de nul op het bord en pakten 1 punt. Voor Waarschoot lukten enkele pogingen net niet. KFAC kijkt al uit naar de volgende wedstrijd tegen Aalter en hoopt daar zijn eerste doelpunt(en) van het seizoen te maken.