Aalter Eendracht
Lebbeke KSK
Datum: 13/01/2008 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 18
Aalter wint van mak SK Lebbeke
Gentil Dossche
| 0 reacties
Aalter wint van mak SK Lebbeke
Foto: © SC

Na de thuisnederlaag in de heenronde was SK Lebbeke er op gebrand revanche te nemen bij Eendracht Aalter. Niets bleek minder waar want de ploeg kende een complete offday. Aalter ging vrank en vrij zijn kans en hield verdiend de 3 punten thuis.

Hielden beide ploegen elkaar in het begin speltechnisch in evenwicht, al snel was duidelijk dat de bezoekers op de sukkel waren. De thuisploeg zorgde voor het eerste gevaar en Van Den Broecke mikte een collectieve aanval nipt naast. Gilles Berckmoes voorkwam een vroege achterstand op een poging van Danneels. Toen de thuisdefensie flaterde miste Van Lokeren een dot van een kans. Davy Baudewijn tekende paraat op een doelpoging van Redolfi. De thuisportier lanceerde onmiddellijk Jens Danneels en Berckmoes had het nakijken. Lebbeke moest nu de wet van de sterkste ondergaan. Van den Broecke knalde van kortbij op de deklat. Berckmoes ranselde een vrije trap De Croock uit zijn doelvlak en had een karpersprong nodig op een kopbal van Tommy Careel. Net voor de koffie prikte Steven De Croock een voorzet van Careel tegen de bezoekende netten.
 
Ook in de 2de helft kon Lebbeke het tij niet keren. De 3-0 leek meer in de maak dan de aansluitingstreffer. Pas bij het ingaan van het slotkwartier kwam er nog enige opwinding toen Van Lokeren nipt over knalde. Doelman Berckmoes moest zich nog een paar keer van zijn beste kant tonen, maar de score wijzigde niet meer.
 
Eendracht Aalter: Baudewijn, De Poorter, Smessaert, Poppe, Careel (82’ Wullaert), De Croock, Roman, Danneels (85’ Taveirne), Baert, Van Den Broecke en Arnauw.
 
KSK Lebbeke: Berckmoes, Vermeir, Van Lokeren, De Grande, Redolfi, Van Damme (46’ Van Der Bruggen), Van Baeveghem, Slootmaekers (13’ Coppens), Rooms, Vertongen (68’ Bogemans) en Vermeerschen.
 
Doelpunten: 19’ Danneels 1-0, 44’ De Croock 2-0