Terjoden-Welle
Berlare
Datum: 13/01/2008 14:30
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Sportpark Terjoden
Geen beslissing in topper Terjoden-Berlare
Gentil Dossche
| 0 reacties
Geen beslissing in topper Terjoden-Berlare
Foto: © SC

De topper van de 18de speeldag in Oost-Vlaanderen vond voor de gelegenheid plaats in het stadion van Eendracht Aalst. Niet minder dan 900 toeschouwers maakten hun opwachting.

De wedstrijd begon met een schot van Tom De Smaele, gepakt door Yves Van der Straeten. Het balbezit was voor Berlare, de meeste kansen voor de thuisploeg. Van der Straeten duwde een trap van Wouter Schouppe in corner. Berlare reageerde met een knappe lobbal van Gregory Van Den Bergh maar Kjell Dooremont redde op de lijn. Een schot van Joeri Vanderveken werd door Thierry De Jonge gestopt. Kort voor rusten was het raak voor de bezoekers. Fabio Vergucht trof de lat en Gregory Van Den Bergh kopte de rebound binnen.
 
Meteen na de rust maakte Werner Martens uit hoekschop gelijk. Pas diep in de slotfase kon Yannick De Rouck een aanval via Tom De Swaef en Michael Keymolen afwerken. Lang duurde de vreugde bij Terjoden echter niet. Na alweer een warrige fase kon David Vastenavondt de eindstand vastleggen. In blessuretijd claimde de thuisploeg nog een strafschop maar kreeg die niet. Op aangeven van de lijnrechter kreeg invaller Nicky Baert een rood karton voor de neus.
 
Of het “onbekende” terrein er voor iets tussen zat zullen we nooit weten, maar voor het eerst dit seizoen kon Terjoden een thuiswedstrijd niet winnend afsluiten. Toch toonde succestrainer Marc Willems zich best tevreden met het behaalde resultaat.
Zondag aanstaande trekt Terjoden-Welle naar hekkensluiter Lebeke-Aalst. SK Berlare is dan gastheer voor FC Eeklo.
 
SK Terjoden-Welle: Thierry De Jonge, Michael Keymolen, Yves Bellon, Jeroen De Backer, Nico Van Der Stock, Tom De Smaele (70’ Geoffrey Poppe), Wouter Schouppe, Gregory De Mol (80’ Tom De Swaef), Werner Martens, Yannick De Rouck, Kjell Dooremont. Res: Jens Spitael, Joeri De Baeremaeker
 
SK Berlare: Yves Vanderstraeten, David Vastenavondt, Cliff Vermeir (75’ Kevin Perez), Robin Praet, Fabio Vergucht, Gregory Van Den Bergh, Steven Van Der Snickt, Robby Van Durme, Tom De Rechter, Mathias Lambrecht (66’ Nicky Baert), Joeri Vanderveken. Res: Timmy Merckx, Bart Van Damme
 
Doelpunten: 41’ Van Den Bergh (0-1); 51’ Martens(1-1); 84’ De Rouck (2-1): 86’ Vastenavondt (2-2)