Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Gemeentelijke Sportterrein Lede
Lovendegem pakt volle buit bij Jong Lede
Gentil Dossche

Met een onuitgegeven jonge bank hield Lovendegem stand op Lede. De thuisploeg kon onvoldoende dreigen om aanspraak te maken op een punt. Op de bank enkele junioren die doorgeschoven werden van bij de reserven.

Met een vrije trap stelde Carlo Camilleri doelman Heiremans al direct op de proef. Toen Ponnet een hoekschop doorkopte tot bij Van Audenaerde bediende deze gepast Bram De Baets. Met zijn eerste treffer ooit voor Lovendegem konden de bezoekers aan het juichen (9’). Amper een minuutje later was het bijna opnieuw raak maar Moerman besloot een assist van Baatout nipt naast. Toen Baatout onderuit werd gehaald krulde Wesley Van Audenaerde de vrije trap van op zo’n 25 meter onder de lat (20’). Lede probeerde het spel te verleggen maar de bezoekende defensie gaf geen krimp. Heiremans toonde zich attent op een nieuwe vrije trap van Wesley Van Audenaerde. Een vlam van Ponnet schroeide de paal aan de verkeerde kant (39’).

Lovendegem zocht een snelle beslissing bij het begin van de 2de helft. Camilleri knalde rakelings naast en een vrije trap van Baatout werd van de lijn geveegd. De wedstrijd viel dan stil tot Steven Brantegem een scrimmage benutte om de aansluitingstreffer binnen te duwen (68’). Verder geraakte Jong Lede echter niet en Lovendegem nam verdiend de 3 punten mee.

Mooie winst voor KSK waarmee de ploeg over Kruibeke springt en gelijk komt met Ursel. Volgende week wacht de derby met Aalter, waar we met 3-0 onderuit gingen in de heenronde.