FC Lebbeke
Lebeke-Aalst
Datum: 09/09/2007 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 2
Lebbeke verspeelt punten aan Lebeke-Aalst
Gentil Dossche
| 0 reacties
Lebbeke verspeelt punten aan Lebeke-Aalst
Foto: © SC


Met een groot strijdershart heeft de jonge groep van trainer Rik De Vos een punt behaald op het veld van Rapide Lebbeke. Zelfs van op de stip kon de thuisploeg de klus niet afmaken.
 
Dat Glenn Baert erop gebrand was een goede prestatie neer te zetten bij zijn vorige club stond als een paal boven water. Een dubbele gordel voor het doel van de bezoekende goalie zorgde voor heel wat problemen bij de thuisploeg. 

Aanvankelijk te traag acterend kon Rapide de wedstrijd niet openbreken. Even over het kwartier moest Baert attent zijn op een hoekschop van Kevin Trienpont. Aan de overzijde was Koen Mathys bij de pinken op een inzenden van Kim Reybrouck (25’). Joachim Vanhoomissen kon een scherpe voorzet van Tim Vierbergen onschadelijk maken voor de neus van Koen Baetens (37’). De vrijstaande Frederic Janssens knalde een voorzet via een verdedigend been in hoekschop (39’). Kim Reybrouck klom hoger dan de Rapide-verdediging en Koen Mathys was kansloos (40’). Rapide reageerde en Tim Vierbergen legde een knappe voorzet van Kevin Trienpont perfect af voor Dimitri Dhondt. De middenvelder kapte zich mooi vrij en dropte de bal in de winkelhaak (43’).
Na de rust nam Rapide het heft in handen en Bart Verhulst vlamde een vrijschop nipt naast (53’). Bij een bezoekende hoekschop beroerde Dimitri Dhondt de bal met de hand. Tweede geel en hij mocht zich gaan douchen. Koen Mathys haalde de strafschop van Joachim De Sutter uit de benedenhoek. Tegen de rebound van Mounir Chabaan was de thuisportier kansloos (56’). Bij Lebeke-Aalst moesten nu alle hens aan dek. Steven Vereeken kopte nipt over (59’). Kevin Trienpont schilderde een hoekschop op het hoofd van Roel Van den Bergh en de bordjes waren in evenwicht (63’). Met nog een kwartier op de klok vlamde Tim Vierbergen een voorzet van Steven Vereeken op de lat. Even later werd Lendert Putteman onderuit gehaald. Bart Verhulst trapte de penalty te zwak en Glenn Baert lag in de goede hoek (74’). In de slotminuten claimde Rapide een strafschop voor een duidelijk handspel van Christophe Vye maar de ref had niets gezien (88’). Lendert Putteman zag een harde knal door Glenn Baert gepareerd. Ook op de rebound van Roel Van den Bergh lag Glenn in de weg (89’). In blessuretijd kopte Roel Van den Bergh een voorzet van Tim Vierbergen in de handen van Baert.
 
Volgende week is Lebeke-Aalst gastheer voor JV Kruibeke. Rapide Lebbeke gaat op bezoek bij Sparta Petegem.
 
Rapide Lebbeke: Koen Mathys, Jonas Verhaegen, Bart Verhulst, Jeff De Visscher, Steven Vereeken, Dimitri Dhondt, Tim Vierbergen, Koen Baetens, Stefan Van Holsbeeck (61’ Roel Van den Bergh), Lendert Putteman, Kevin Trienpont. Res. Tomas Suls, Nelio De Souza Santos, Kevin Scheerlinckx
 
SK Lebeke-Aalst: Glenn Baert, Thomas Steurbaut, Frederic Janssens, Kim Reybrouck (72’ Nico Roelandt), Christophe Vye, Joachim De Sutter, Joachim Vanhoomissen, Mounir Chabaan, Glenn Van Berlamont (53’ Kevin Versijpt), Redouan Chabaan, Jonathan De Gieter. Res. Koen Heremans, Bart Guldemont
 
Doelpunten: 40’ Reybrouck 0-1; 43’ Dhondt 1-1; 56’ Chabaan M 1-2; 63’ Van den Bergh 2-2
 
Kaarten: Geel: De Visscher & Verhaegen (RCL); De Sutter & Vye (L-A). Rood (2xgeel): Dhondt (RCL)