Jong Lede
Lebbeke KSK
Datum: 09/09/2007 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Gemeentelijke Sportterrein Lede
SK Lebbeke sterker dan Jong Lede
Gentil Dossche
| 0 reacties
SK Lebbeke sterker dan Jong Lede
Foto: © SC


Jong Lede is een maatje te klein gebleken voor een bij momenten goed voetballend KSK Lebbeke. Blauwwit speelde aan een hoger tempo waardoor de thuisploeg in de fout ging.
 
In de beginfase lag een communicatiestoornis aan de basis van de openingstreffer. Sven Redolfi was er als de kippen bij om Michael Van Schoor zijn eerste doelpunt van het nieuwe seizoen aan te bieden. De thuisploeg reageerde duidelijk aangeslagen en bleek niet bij machte Lebbeke ook maar een strobreed in de weg te leggen. De bezoekers tikten het leder vrij degelijk rond. Echte dreiging bleef achterwege tot de 11de minuut. Een collectieve aanval werd door Rooms over de muit van Heiremans geplaatst. Iets over het kwartier opende een herboren Van Damme enig mooi op Van Lokeren, die te zwak op een lege doelmond mikte. Naarmate de tijd wegtikte vond Jong Lede meer en meer zichzelf. De opbouw verliep echter te slordig, zodat Brantegem en co te zelden in stelling konden worden gebracht. Het dient gezegd dat Vermeerschen zijn defensie prima organiseerde, wat inhield dat Berckmoes eigenlijk een rustige namiddag kende. Een schot van De Ridder (te ver over) en een poging van Vermeir (niet zo ver naast) waren de enige Leedse wapenfeiten tijdens het eerste halfuur. Iets over het halfuur versierde KSK zijn laatste echte kans voor de pauze. Vermeerschen trapte een vrijschop richting Van Schoor, die met een achterwaartse kopbal Heiremans tot een prima redding noopte. Lede kwam in het derde kwartier wel nog aan zet. Een verre inworp van De Saedelaere werd door Berckmoes boven het hoofd van Brantegem weggebokst en een afstandsschot van Droessaert zoefde net over.
 
Na de koffie tapte groen-wit uit een ander vaatje. Lebbeke moest terug. De bezoekers hielden het leder onvoldoende in eigen rang, zodat Lede vrijwel doorlopend op de helft van de tegenstander kampeerde. Een bezoekende uitbraak plaatste een domper op het plaatselijke enthousiasme. Heuvinck haalde Van Damme binnen de fatale zone onderuit. De terechte elfmeter werd door Vermeir voorbij Heiremans getrapt. De neofiet leek nu helemaal van slag en ontsnapte aan de doorboring. Cobbaert bediende Van Schoor wiens kopbal door de thuisportier werd gepakt. Halfweg de tweede helft zette Jong Lede alles op alles. Een afgeblokt schot van Heuvinck, dat naast ging, was het eerste wapenfeit. Een blunder van Cobbaert liet Verdonck toe aan de haal te gaan, doch Berckmoes stond pal. Na geharrewar voor doel vlamde Govaert wild over. De Ledenaars kregen in de slotfase dan toch waar ze recht op hadden. Vermeerschen maakte een fout net buiten de strafschopzone. Govaert gooide de vrije trap voor doel, waar De Coen bedankte voor teveel vrijheid en mooi binnen kopte. Een ontketende thuisploeg, gesteund door een schitterend vrij talrijk opgekomen publiek, rook zijn kans. Lebbeke voetbalde te paniekerig uit. De Coster en Govaert raakten niet voorbij de bezoekende doelman. Na alweer een gevaarlijk standje voor de muit van Berckmoes trof Droessaert de bovenkant van de lat. Toen Van Baeveghem een knappe dribbel opzette en Heiremans uitkapte, was de match beslecht.
 
Jong Lede: Heiremans, Heijndrickx, De Grauwe (46’ Heuvinck), Dhondt, De Ridder (60’ Polfliet), Droessaert, De Saedelaere, Brantegem, De Coen, Govaert en Verdonck (68’ De Coster)
 
KSK Lebbeke: Berckmoes, Cobbaert, Vermeir, Van Lokeren, Degrande, Redolfi (18’ Van Baeveghem), Van Damme (81’ Moens), Rooms (87’ Bogemans), Coppens, Van Schoor en Vermeerschen.
 
Doelpunten: 2’ Van Schoor 0-1, 56’ Vermeir (strafschop) 0-2, 81’ De Coen 1-2, 88’ Van Baeveghem 1-3
 
Gele kaarten: Van Lokeren, Heuvinck en Degrande