Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Gemeentelijk Stadion Vrasene
Vrasene en Ursel blijven in evenwicht
Gentil Dossche

In zijn eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen heeft KFC Vrasene, net als vorig seizoen, 2-2 gelijk gespeeld tegen Sparta Ursel. Vrasene kwam snel op voorsprong, maar Ursel vocht terug. Kort voor het einde kon L. Janssens de gelijkmaker optekenen. In een spannend slotoffensief wist Vrasene niet meer te scoren.

Vrasene nam al direct een blitsstart. De wedstrijd was nog geen minuut bezig wanneer Tim Van Elst een voorzet op het hoofd van Kenny Raaymakers schilderde. Die twijfelde niet en kopte de 1-0 tegen de touwen. Enkele minuten later mocht Vrasene het opnieuw proberen, deze keer via vrije trap. Van Elst zag de bal net over doel vliegen. Ursel probeerde het in de 17' ook via vrije trap, maar die werd net naast getrapt door Van Hee. Iets voor het halfuur kreeg Ursel opnieuw een vrije schop, maar ook nu weer ging de bal naast. In de 39' kreeg Ursel dé kans op de gelijkmaker na een uitstekende combinatie, maar Crispyn viseerde de paal.

In de tweede helft kwam het eerste gevaar van de thuisploeg. Raaymakers trapte de bal in de draai net naast. Aan de overzijde mocht Lammens het proberen met een schot in de volley, maar ook hij zag de bal naast belanden. In de 66' kregen we het kantelmoment van de wedstrijd. Everaert tackelde de bal uit de voeten van De Rycke. De ref zag dit anders en kende een strafschop toe aan de bezoekers. Die werd omgezet door Van Hee (1-1). Doelman Florijn moest zich reppen om een uitstekende vrije trap van Yuruk tegen de lat te duwen. Ook Raaymakers kreeg enkele minuten later zijn vrije trap niet in doel. In de 76' zette Ursel een uitstekende tegenaanval op. Crispyn kopte door tot bij Lammens, die de 1-2 voorbij Branny Deck trapte. Vrasene moest dus onmiddellijk op zoek naar de gelijkmaker. Het was echter Ursel dat nog gevaarlijk kwam opzetten. Lammens zag zijn schot net over doel vliegen. Direct daarna probeerde Van Elst het met een laag schot, maar dat belandde op de voeten van de doelman. In de 84' wist Vrasene toch nog de gelijkmaker te scoren. De Rijck bediende met een lange ingooi Lenny Janssens, die de 2-2 tegen de touwen kopte. Vrasene zette nog een uitstekend slotoffensief op, maar wist uiteindelijk niet meer te scoren.

Zaterdagavond komt Sint-Gillis-Waas op bezoek bij Vrasene; Sparta Ursel is zondag gastheer voor FC Eeklo.

Vrasene: Deck, Maes, Yuruk, Janssens L., Janssens A., Van Elst, Raaymakers, Everaert (77' D'Eer), De Breucker, De Rijck, Verbeke (63' Brokken). Res. Van Puymbroeck, Schaep

Ursel: Florijn, Mauws, De Buck, De Rycke T., Van Hee, De Rycke B., Crispyn, De Waele, Lammens, Mbala, Versichel. Res. Poppe, Maenhout, Laaloudj, De Vliegher

Doelpunten: 1' Raaymakers (1-0), 66' Van Hee (1-1) 76' Lammens (1-2), 84' L. Janssens (2-2)