Kruibeke J.Vl.
FC Lebbeke
Datum: 13/04/2008 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Stadion Kruibeke
Rapide pakt 10de gelijkspel bij Kruibeke
Gentil Dossche
| 0 reacties
Rapide pakt 10de gelijkspel bij Kruibeke
Foto: © SC

Zwakke partij waarin de bezoekers zich technisch de beteren toonden. Afwerken bleek opnieuw de struikelsteen. Kruibeke kon lang teren op een vroege voorsprong, maar zag Rapide in de slotfase verdiend langszij komen.

Met de zoveelste “laatste kans” voor ogen trok Rapide direct vooruit. Jurgen De Maayer was attent op een schot van Rosenilton Torres. Toen Jonas Verhaegen zich verslikte in Pieter Van de Manacker legde deze gepast opzij voor Nico Van den Bossche (12’). Even later moest Koen Mathys gepast ingrijpen voor de aanstormende Van den Bossche. Tim Vierbergen zette Johan Segers in de wind en bediende Lendert Putteman. Wouter Kersschot kon onheil voorkomen (26’).
 
Rapide nam het heft in handen na de koffie. Doelman De Maayer had heel wat last met een knal van Putteman. Kevin Trienpont vlamde de rebound meters naast. Aan de overzijde ging een voorzet nipt aan de neus van Glenn Verhulst voorbij. Tim Vierbergen nam de thuisportier op de korrel. De bezoekende goalie maakte een schot van Nico Van den Bossche in 2 tijden onschadelijk. Even over het uur moest De Maayer plat op een kopbal van Putteman. Opluchting bij de bezoekers toen Ismail Ben Ayad zowel Steven Vereeken als Mathys omspeelde en in het zijnet besloot. Rapide drukte door en Kruibeke moest achteruit. Rosenilton Torres knalde nipt over. De Maayer had 2 knappe saves in huis op schoten van Siemen Verhaegen en Steff De Visscher. Toen Trienpont Steff De Visscher diep stuurde was het wel raak (84’).
 
Met dit puntje er bij is Kruibeke quasi zeker van een verlengd verblijf in 1ste Provinciale. Zondag aanstaande komt Ursel op bezoek.
Anders is het gesteld met Rapide Lebbeke dat zich, wiskundig gezien, nog kan redden maar dan moet er wel een 6 op 6 volgen. Of dat zondag thuis tegen vice-kampioen Terjoden lukt, is zeker nog af te wachten.
 
JV Kruibeke: Jurgen De Maayer, Davy Van Moortel, Pieter Mussely, Glenn Verhulst (59’ Ismail Ben Ayad), Ladi Kuye, Steven Verstraeten, Pieter Van de Manacker (81’ Andy Lardon), Wouter Kersschot (74’ Bjorn Mallentjer), Johan Segers, Nico Van den Bossche, Nouredinne Hamouch
 
Rapide Lebbeke: Koen Mathys, Bart Verhulst (63’ Dimitri Dhondt), Steven Vereeken, Jonas Verhaegen, Kevin Scheerlinckx, Steff De Visscher, Tim Vierbergen (63’ Siemen Verhaegen), Jeff De Visscher, Rosenilton Torres, Lendert Putteman, Kevin Trienpont. Res: Peter Van Brempt, Tomas Suls
 
Doelpunten: 12’ Van den Bossche 1-0; 84’ S. De Visscher 1-1
 
Gele kaarten: 66’ J. Verhaegen