Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Gemeentelijk Sportstadion Waarschoot
Lovendegem haalt overtuigende zege
Gentil Dossche

In een daverende eerste helft liet Lovendegem niets heel van Waarschoot dat zich vier keer liet ringeloren op hoekschoppen. Ook in een overbodige tweede helft kon de thuisploeg nooit echt dreigen. Meer dan een eerredder zat er dan ook niet in.

Al van in het begin kwamen er kansen aan beide zijden. Moerman bediende Bouchaala maar die kon niet op doel besluiten. Aan de overzijde vlamde De Wispelaere naast. Even later was het bingo. Wesley Van Audenaerde liep een hoekschop aan de eerste paal in doel (8’). Lovendegem bleef de toon voeren maar Camilleri viseerde de doelpaal (12’). Waarschoot kon niet reageren en werd kort voor het half uur uitgeteld. Delaere weerde een hoekschop af in de voeten van VandenBussche. Deze controleerde de bal aan de 16 en trapte dan laag binnen (27’). Waarschoot was nu helemaal de pedalen helemaal kwijt. Bij de volgende hoekschop werd enkel Van Audenaerde in het oog gehouden en Bram De Baets kon aan de tweede paal vrij inkoppen (29’). Doelman Delaere moest zich tonen op pogingen van Martens en Camilleri. Bij de 5de hoekschop konden de boeken toe. Opnieuw kon Wesley Van Audenaerde aan de eerste paal de bal binnenlopen (42’).

In de tweede helft counterde Lovendegem maar verzuimde de kansen af te maken en Waarschoot bleef onmondig in de zestien. Al na 5 minuten werd een de kopbal van Van Audenaerde van de lijn gehaald. Aan het kwartier moest Delaere plat op een schot van Bouchaala. De thuisploeg kon dan toch de eer redden toen Notte van op 25 meter de bal onder de lat poeierde (70’). Pas in de laatste minuten kwamen er nog een paar kansen aan beide zijden maar de 1-4 score bleef overeind.

Waarschoot raakt nu echt in vieze papieren en trekt zaterdag naar Vrasene, dat zelf nog niet zeker is van behoud. Lovendegem ontvangt SK Lebbeke dat een bijzonder slechte zaak deed tegen Ursel.

KFAC Waarschoot: Delaere, Danneels, De Buysser, Van Landeghem, De Groote (42’ De Grande), Sabbe, Omo, Notte, Sucaet (64’ Goethals), Larbie, De Wispelaere

KSK Lovendegem: De Paepe, Van Audenaerde, De Baets, Neirynck, Moerman (67’ Plaetevoet), VandenBussche, Ramaekers, Martens, Camilleri, Sucaet, Bouchaala.