Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Stadion SK Lebbeke
Lede geeft Lebbeke een draai om de oren
Gentil Dossche

Met slechts 1 op 18 staat SK Lebbeke duidelijk in de hoek waar de klappen vallen. De makke thuisploeg was dan ook een perfect slachtoffer voor de bezoekende pletwals.

Niet voor het eerst dit seizoen kende Jong Lede een droomstart. Na minder dan een kwartier stond er al een dubbele voorsprong op het bord en was de match eigenlijk al gespeeld. Van Den Abbeele verslikte zich in De Coen en de thuisploeg mocht achtervolgen. Bousba en Evens lieten wenkende kansen op de gelijkmaker liggen en dan weet je het wel. Via de voet van Kris Van Beveren liet Govaert doelman Berckmoes kansloos. Lebbeke onderging en Lede counterde. Brantegem mikte te hoog en Govaert vond Berckmoes op zijn weg.

Ook na de rust geen verbetering aan thuiszijde op een enkele mogelijkheid na. Evens dwong Heiremans tot een knappe parade. Berckmoes kon Brantegem nog even afstoppen maar toen hij een voorzet van Trienpont inkopte was de thuisportier kansloos. Een paar minuten later kreeg Berckmoes een schot van Uyttenhove niet onder controle en Trienpont trapte de rebound binnen.

SK Lebbeke: Berckmoes, Van Beveren, Magito, Blommaert, Van Den Abbeele (74’ Willems), Van Laere, Haelterman (53’ Van Der Bruggen), Evens, Bousba, Van Hooimissen, Van Driessche (64’ Vertongen).

Jong Lede: Heiremans, Heuvinck, Heyndrickx (74’ Uyttenhove), De Grauwe, Droessaert (87’ Verdonck), De Saedelaere, Trienpont, Brantegem (83’ Van Caelenberg), De Coen, Govaert, Polfliet.

Doelpunten: 2’ De Coen 0-1; 13’ Govaert 0-2; 79’ Brantegem 0-3; 81’ Trienpont 0-4.

Gele kaarten: Van Beveren, Vertongen, Heyndrickx.