Stadion: Evergem Lindeken
Terjoden haalt gelijkspel in Evergem
Gentil Dossche

Na een echte blitsstart van Terjoden was Evergem op achtervolgen aangewezen. Nog voor het halfuur stonden de bordjes gelijk.

Al na één minuut kwamen de bezoekers op voorsprong. De Rouck joeg goed door en werd foutief gehaakt. De terechte penalty werd feilloos omgezet door Bellon. Amper twee minuten later speelde Bellon naar De Smaele die enig mooi de 0-2 binnentrapte. Evergem vocht zich direct terug in de wedstrijd. De eerste dreiging kwam er via een schot van Paerewijck. De Jonge reageerde attent. Even later kwam de bezoekende portier te ver uit zijn doel maar Paerewijck viseerde de lat. Toen De Jonge zich miskeek op een schot van Van Rumst tikte Erkoc de verdiende aansluitingstreffer op het bord. Evergem ging door op zijn elan en 2 minuten later kopte Verdegem de gelijkmaker binnen. Terjoden-Welle kon hier maar weinig tegenoverstellen. De pogingen van De Swaef vonden hun weg naar het doel niet en een vrije trap van Bellon ging nipt naast. Net voor rust dreigde de thuisploeg nog via een schot van Paerewijck.

In de tweede helft kwam de eerste echte dreiging van de bezoekers met een kopbal van De Rouck. Even later zag Van Rumst zijn vrije trap naast gaan. Daarna was het vooral Terjoden-Welle dat het spel naar zich toe trok en dreigde via De Rouck, Schouppe en De Mol. Na opnieuw een voorzet van Bellon trapte De Rouck de 2-3 binnen, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens enigszins twijfelachtig buitenspel. Evergem dreigde nog via Erkoc, Van Britsom en Mertens. De bezoekende verdediging en de ingevallen doelman Spittael reageerden telkens attent. De laatste kansen waren voor Terjoden-Welle. Dooremont kon De Smaele diepsturen, maar Baert bracht redding.

Volgende week ontvangt Terjoden-Welle in het sportpark FC Eeklo.

KFC Evergem: Glenn Baert, Pieter Van Hyfte, Michaël Baeten, Sander Renson, Kurt Mertens, Jonathan Paerewijck (72’ Preben De Leeuw), Mustafa Erkoc, Johan Van Rumst (80’ Tom Van Britsom), Nick Verdegem, Monday Omo, Cedric Schatteman (89’ Bram Vandewalle)

SK Terjoden-Welle: Thierry De Jonge (46’ Jens Spittael), Gerdi De Meester (46’ Wouter Schouppe), Glenn Van Den Branden (53’ Gregory De Mol), Yves Bellon, Jeroen De Backer, Nico Van Der Stock, Tom De Smaele, Werner Martens (k), Tom De Swaef, Yannick De Rouck, Dooremont Kjell
Doelpunten: 01’ Bellon 0-1; 03’ De Smaele 0-2; 20’ Erkoc 1-2; 23’ Verdegem 2-2

Gele kaarten: Paerewijck; De Swaef