Lovendegem
St.-Gillis-Waas
Datum: 16/11/2008 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 12
Strijdlustig Lovendegem houdt St-Gillis in bedwang
Gentil Dossche
| 0 reacties
Strijdlustig Lovendegem houdt St-Gillis in bedwang
Foto: © SC

Op bezoek bij de hekkensluiter gaf Sint-Gillis-Waas nooit de indruk een titelkandidaat te zijn. De leider botste op een vechtlustig Lovendegem en zakt naar de tweede plaats.

Al na één minuut sloeg het vuur in de pan. Een afgeweerde hoekschop kwam bij Lootens terecht en zijn volley ging licht gedevieerd in doel. In het volgende kwartier was het een festival van slordigheden en slechte balcontroles. Het duurde tot rond het kwartier vooraleer De Maeyer alleen op De Paepe afging maar net naast besloot. Aan de overzijde had Renier heel wat last met te korte terugspeelballen van De Cock. Eerst was hij net op tijd om Lootens af te houden. Nadien joeg Van De Sompel zodanig door dat het tot een tackle kwam die net naast ging. Een nieuwe poging van Lootens aan het halfuur vloog net naast. Enkele minuten later verlengde De Maeyer een hoekschop in doel aan de eerste paal. Sint-Gillis drukte door maar Van Osselaer en De Ly konden niet besluiten na een scrimmage voor doel. Toen De Vos kon doorgaan op de flank bereikte hij De Maeyer aan de 2de paal en Lovendegem kreeg een koude douche.
 
Begin tweede helft moest De Paepe plat op een schot van De Ly. Een klutsbal na vrije trap van Degrande tussen Van De Sompel en Van Audenaerde ging net naast. Bij een vrijschop keken de bezoekers enkel naar Van Audenaerde en Van De Sompel en De Zutter profiteerde om krachtig binnen te koppen. Renier loste een knal van Lootens en Van De Sompel liftte de rebound net naast. Even later viseerde De Zutter de deklat. In de slotfase had De Paepe een beenveeg nodig op een schot van De Maeyer.
 
Voor Lovendegem volgt volgende week de verplaatsing naar zwarte beest Vrasene
 
KSK Lovendegem: De Paepe, Plaetevoet, Van Audenaerde, Degrande, Vandenbussche, De Zutter (81’ Hennebert), Bouchaala, Lootens, Martens, Van De Sompel, Sucaet.
 
St-Gillis-Waas: Renier, De Koning (28’ Van Osselaer), Massoels, Baetens, Stoclet, De Maeyer, De Vos, Verstraeten, De Ly (70’ Verbeke), Varewijck, De Cock.
 
Doelpunten: 01 Lootens 1-0; 33’ en 38’ De Maeyer 1-1 en 1-2; 50’ De Zutter 2-2.
 
Geel: De Zutter, Plaetevoet, Massoels