Jong Lede
Kemzeke
Datum: 16/11/2008 14:30
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Gemeentelijke Sportterrein Lede
Lede houdt Kemzeke moeizaam van zich af
Gentil Dossche
| 0 reacties
Lede houdt Kemzeke moeizaam van zich af
Foto: © SC

Dat Kemzeke zich niet zonder slag of stoot zou gewonnen geven wisten ze bij Jong Lede al vooraf. Het bezoekende slotoffensief kwam te laat en Lede heeft nu de koppositie in 1ste provinciale.

De schrik om te verliezen zorgde er aan beide kanten voor dat er te weinig echte kansen kwamen. Droessaert stuurde De Saedelaere diep en het thuispubliek kon juichen. Een schot van de dribbelende De Saedelaere was te hoog gericht. Filip Joos bereikte net voor de pauze Willem Buedts maar die vlamde voorlangs.
 
Toen Ruys slecht terugspeelde ging Vleeschouwer in de fout. De Coen vlamde de vrije trap onhoudbaar tegen de netten. Kemzeke zocht de aansluitingstreffer en Lede moest achteruit. Heiremans verslikte zich bij een vrijschop van Joos en De Wit knalde binnen. De bezoekers voelden dat er meer in zat en de thuisploeg ging op de countertoer. Uyttenhove en Brantegem verzuimden de klus af te maken. Heiremans verijdelde pogingen van De Wit en Joos maar de stand wijzigde niet meer.
J. Lede: Heiremans, Heuvinck, Heyndrickx, De Grauwe, Droessaert (86’ Van Hauwe), De Saedelaere (70’ Uyttenhove), Trienpont (90’ Van Caelenberg), Brantegem, De Coen, Govaert, Polfliet.
 
Kl. Kemzeke: Vleeschouwer, Peirsman, Saman, Silverans, Ruys, Buedts, Joos, Van Lierop (80’ Blommaert), Stoop (59’ De Wit), Janssens,Dhondt.
 
Doelpunten: 28’ De Saedelaere 1-0; 47’ De Coen 2-0; 62’ De Wit 2-1
 
Gele kaart: De Grauwe