Terjoden-Welle
Kruibeke J.Vl.
Datum: 08/02/2009 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Sportpark Terjoden
Billijk gelijkspel tussen Terjoden-Welle en Kruibeke
Gentil Dossche
| 0 reacties
Billijk gelijkspel tussen Terjoden-Welle en Kruibeke
Foto: © SC

Dat wie kon scoren ook de punten zou pakken was al vrij snel duidelijk. Beide teams hielden mekaar goed in evenwicht en toch waren er winnaars: de toeschouwers die een spannende match bijwoonden.

Net als in de heenwedstrijd kwam Kruibeke het snelst uit de startblokken. Olivier De Vlieger devieerde een kopbal van Ward Vertonghen nipt naast de kruising (2’). Terjoden-Welle liet zich niet onbetuigd en Yannick De Rouck kopte een voorzet in de handen van Jurgen De Maayer (9’). Overbuur Glenn De Backer stond op de goede plaats toen Vertonghen een hoekschop naar doel kopte (22’). Tom De Smaele dwong de bezoekende goalie plat met een loeier (23’). Even later stonden beide kapiteins tegenover mekaar. Werner Martens kopte een hoekschop hard naar de bezoekende muit en Pieter Van de Manacker haalde de bal van de lijn. Nico Van der Stock zag een kopbal gepareerd (31’). Ook een pegel van De Rouck geraakte niet voorbij De Maayer (40’).
 
Ook na de rust nam Kruibeke een snelle start. De Backer gooide zich onvervaard in de voeten van Vertonghen (47’). Aan de overzijde haalde De Maayer een vlam van De Smaele vanonder de lat (52’). Bij de daaropvolgende hoekschop was de bezoekende goalie bij de pinken op een kopbal van Jeroen De Backer. Mario Verbraeken dwong de thuisportier tot een mooie save (64’). De aanvalsgolven gingen snel heen en weer maar echt doelgevaar leverde dat niet op. Net voor affluiten hield het thuispubliek zijn hart vast bij een zwakke terugspeelbal. Glenn Verhulst kreeg echter onvoldoende kracht achter zijn schot om De Backer te verontrusten (88’).
 
Door dit gelijkspel blijven de twee ploegen bovenaan meedraaien. Ondertussen wordt de achterstand op Sint-Gillis-Waas steeds groter. Zondag aanstaande kan Terjoden-Welle de titelstrijd iets meer leven inblazen met een trip naar de leiders. JV Kruibeke is dan gastheer voor SK Maldegem.
 
Terjoden-Welle: Glenn De Backer, Gerdi De Meester, Glenn Van den Branden, Jeroen De Backer, Nico Van der Stock, Tom De Smaele (79’ Jelle De Roeck), Gregory De Mol (79’ Joeri De Baeremaeker), Tom De Swaef, Werner Martens, Yannick De Rouck, Kjell Dooremont. Res: Wouter Arijs, Stephen Malfroid
 
KJV Kruibeke: Jurgen De Maayer, Mario Verbraeken, Davy Van Moortel, Michiel Noeninckx, Tim Vierbergen (46’ Glenn Verhulst), Ladi Kuye, Ward Vertonghen, Pieter Van de Manacker, Olivier De Vlieger (61’ Davy Theunis), Johan Segers, Tom De Wolf. Res: Mike Royers, Didier Lenjou
 
Doelpunten: geen
 
Gele kaarten: 30’ Segers, 72’ Vertonghen