Bellem SK
Kruibeke J.Vl.
Datum: 04/04/2009 18:30
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Gemeentelijk Sportterrein
Bellem wint in Topper van Kruibeke
Gentil Dossche
| 0 reacties
Bellem wint in Topper van Kruibeke
Foto: © SC

Met een plaats in de eindronde in het vooruitzicht kozen beide ploegen voor de aanval. Kruibeke nam de eerste helft voor zijn rekening, Bellem de tweede. De toeschouwers smaakten een snelle wedstrijd, beslecht in het voordeel van de thuisploeg.

Jong Vlaanderen schoot als een katapult vooruit. Olivier De Vlieger knalde overhoeks nipt naast (2’). Met een verre inworp bereikte Didier Lenjou het hoofd van De Vlieger die doorkopte. Davy Van Moortel nam over en kopte over de grijparmen van Sibren Vangraefschepe binnen. Bellem reageerde direct maar de vlam van Daan Boydens ging via een verdediger naast de paal (7’). De Vlieger nam Vangraefschepe op de korrel en die moest plat (9’). Aan het kwartier kon Stijn Mouton een knal van Ward Vertonghen nog net voor de lijn keren. Uit een scherpe hoek geraakte Vertonghen niet voorbij de thuisportier (25’). Jurgen De Maayer had een knappe reactie in huis op een kanonbal van Wouter D’hoedt. Brecht Devriese kopte de daaruit volgende hoekschop hard maar net over (28’). Met de voet veegde de thuisgoalie een schot van Glenn Verhulst uit zijn doelvlak (36’). Bjorn Mallentjer nam een corner in één tijd op de slof. Vangraefschepe keerde de pegel met een superreflex (38’).
 
Ook na de rust kregen de bezoekers de eerste kans. Van Moortel besloot een collectieve aanval nipt naast (47’). Bellem reageerde direct en Kevin Van de Voorde knalde de gelijkmaker op het bord. Ladi Kuyé zette Vangraefschepe aan het werk met een schot in de draai (50’). Aan de overzijde was De Maayer attent op een plaatsbal van Steven Feys (52’). Seconden later lag de bezoekende portier terug in de weg van Feys. Aan het uur dwong Kuyé de thuiskeeper tot een parade. Met een kruispas over de ganse breedte vond Gunther Steyaert het hoofd van Brecht Devriese. De Bellemse kapitein kopte in de verste winkelhaak. Kruibeke zocht de gelijkmaker en Vertonghen verlengde een voorzet met het hoofd over de thuisdoelman. Willem Van Nevel kon de bal op de lijn wegwerken (70’). Vangraefschepe hield zijn team overeind op een schot van De Vlieger (73’). In de slotminuten kreeg de thuisploeg nog een 2-tal halve kansen maar de stand wijzigde niet meer.
 
Geen voetbal op Pasen. Zondag 19 april is Kruibeke gastheer voor Evergem, terwijl Bellem naar leider (en misschien al kampioen) Sint-Gillis-Waas afzakt.
 
SK Bellem: Sibren Vangraefschepe, Stijn Mouton, Kevin Van de Voorde, Steven Feys (91’ Sander Dombrecht), Daan Boydens, Steven Foket, Brecht Devriese, Willem Van Nevel, Gunther Steyaert, Wouter Foket, Wouter D’hoedt (80’ Kobe Van Overschelde). Res: Olivier Brondeel, Nicolas Bauwens
 
KJV Kruibeke: Jurgen De Maayer, Didier Lenjou, Davy Van Moortel, Pieter Mussely, Glenn Verhulst (78’ Bjorn Moorthamer), Ladi Kuye, Ward Vertonghen, Pieter Van de Manacker, Olivier De Vlieger, Tom De Wolf, Bjorn Mallentjer. Res: Mike Royers, Angelo Schippers, Andy Lardon
 
Doelpunten: 5’ Van Moortel 0-1; 48’ Van de Voorde 1-1; 67’ Devriese 2-1
Gele kaarten: geen