Voorde SV
St.-Gillis-Waas
Datum: 05/04/2009 17:30
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Frans Groeninckstadion
Leider Sint-Gillis niet aan het feest bij SV Voorde
Gentil Dossche
| 0 reacties
Leider Sint-Gillis niet aan het feest bij SV Voorde
Foto: © SC

Op bezoek bij Voorde is Sint-Gillis er niet in geslaagd nu al de titel te vieren. De thuisploeg ging vrank en vrij zijn kans en drukte dat uit in doelpunten. Bovendien konden zij rekenen op een beresterke doelman.

De leiders zorgden voor het eerste gevaar maar Hendrik De Maeyer kon niet afwerken. Voorde reageerde via Igmar De Durpel. Zijn schot werd nog net voor de doellijn weggewerkt. Nicky Baert en Kim Verstraeten vonden de sterke Ben De Jonge op hun weg. Kort voor de pauze liet Igmar De Durpel het thuispubliek juichen.
 
Ook na de koffie beten de bezoekende aanvallers zich stuk op de thuisgoalie. De Jonge verijdelde pogingen van James De Ly, Baert en Guy De Vos. Bij de zenuwachtige bezoekers kookte het potje over en Kristof Van Rumst mocht voortijdig gaan douchen. Bij Voorde lieten ze het niet aan hun hartje komen. Jonathan Verspeeten besloot een snelle counter onhoudbaar voorbij Tim Renier. Bijna was het helemaal over en uit toen Xander Vander Beck op een haar na over knalde. Sint-Gillis zocht de aansluitingstreffer maar ook De Ly mikte te hoog. In blessuretijd kwam die er toch met een kopbaldoelpunt van Hendrik De Maeyer. Veel zoden bracht dat echter niet meer aan de dijk.
 
Sint-Gillis zal alleszins nog minstens 2 weken moeten wachten op de hoogste eer. Op 19 april komt SK Bellem op bezoek en ook deze match kondigt zich niet aan als een “makkie”.
Bij SV Voorde was de vreugde alleszins heel groot. Door deze overwinning worden de degradatieplaatsen verlaten en is er zelfs uitzicht op een periodetitel. Wordt zeker vervolgd. Op zaterdag 18 april is Voorde te gast bij Vrasene.
 
SV Voorde: De Jonge, Van Hecke, Leirens, Evrard, Verspeeten, Van Herreweghe, Vander Beck, Stevens, Asselman (95’ Elinckx), De Durpel, Borremans (54’ Verhoeven).
 
St. Gillis Waas: Renier, De Koning, Van Rumst, Massoels, Stoclet, De Maeyer, Verstraeten, De Ly, De Cock, Baert (77’ Smet), Van Osselaer (58’ De Vos).
 
Doelpunten: 36’ De Durpel 1-0, 73’ Verspeten 2-0, 92’ De Maeyer 2-1
 
Gele kaarten: Verspeten, Borremans, Van Rumst, Massoels. Rode kaart: Van Rumst (66’)