Kruibeke J.Vl.
Appelterre-Eichem
Datum: 21/09/2008 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Stadion Kruibeke
Kruibeke stuurt Appelterre puntenloos terug
Gentil Dossche
| 0 reacties
Kruibeke stuurt Appelterre puntenloos terug
Foto: © SC

Met collectief goed voetbal heeft Jong Vlaanderen de drie punten in eigen huis gehouden. Appelterre-Eichem kon wel enige tijd druk zetten maar creëerde te weinig echt doelgevaar.

De thuisploeg nam direct het initiatief en Ward Vertonghen viseerde het zijnet (4’). Davy Van Moortel kopte een hoekschop van Tim Vierbergen tot bij Mario Verbraeken en Kruibeke mocht juichen (6’). Jurgen De Maayer was kansloos op een knal van Robin Van Herreweghe die echter de goede richting miste (7’). Johan Segers devieerde een pass van Vierbergen nipt naast (11’). Tim Hélin moest plat op een knal van Vertonghen (17’). Halfweg de eerste helft had de thuisportier een karpersprong nodig op een voorzetschot van Davy Standaert. Een poging van Nico VandenBorre was een opwarmertje voor de thuisportier (28’). De bezoekers voerden de forcing en Bart De Durpel knalde op de buitenkant van de paal (32’). Vertonghen had dé kans om de score te verdubbelen maar kopte een perfecte voorzet van Vierbergen over (37’). Met de rust in zicht vlamde Vertonghen een voorzet van Segers rakelings naast.
 
Appelterre ging op zoek naar de gelijkmaker maar zag een schot van Bram Schiettecatte nog in hoekschop afwijken (55’). De raids van Tim Vierbergen bleven voor gevaar zorgen. Toen Ward Vertonghen hem diep stuurde bood hij Olivier De Vlieger een doelpunt op een schoteltje (63’). Even later kwam Pieter Van de Manacker centimeters te kort op een nieuwe voorzet van Vierbergen. Jens Kiekens bracht terug hoop in de bezoekende harten met een knappe volley in de verste winkelhaak (75’). Bij Kruibeke was het nu pompen of verzuipen. Appelterre nam resoluut het heft in handen maar echte scoringskansen leverde dit niet op. Die eer was nog weggelegd voor Van de Manacker. Alleen afstormend op Hélin wou hij deze met een lobbal verslaan maar dat lukte niet (93’).
 
Zaterdagavond trekt Kruibeke op bezoek bij Eendracht Aalter. Appelterre is zondag gastheer voor Sint-Gillis-Waas.
 
KJV Kruibeke: Jurgen De Maayer, Mario Verbraeken, Didier Lenjou, Davy Van Moortel, Tim Vierbergen (82’ Pieter Mussely), Ladi Kuye (85’ Bjorn Mallentjer), Ward Vertonghen, Pieter Van de Manacker, Olivier De Vlieger (72’ Glenn Verhulst), Johan Segers, Michiel Noeninckx. Res: Mike Royers
 
E. Appelterre: Tim Hélin, Davy Standaert, Maarten Moulart, Bjorn Meuleman, Steve Vandenbrande, Robin Van Herreweghe (38’ Bart Van Steenkiste), Bram Schiettecatte, Jens Kiekens, Nico Van den Borre, Stefan Berth (85’ Timothy Cobbaert), Bart De Durpel. Res: Yannick Aerts, Wim Vermeersch
 
Doelpunten: 6’ Mario Verbraeken 1-0; 63’ Olivier De Vlieger 2-0; 75’ Jens Kiekens 2-1
 
Gele kaarten: 65’ Maarten Moulart