St.-Gillis-Waas
Kemzeke
Datum: 21/09/2008 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Stadion Sint-Gillis-Waas
Kemzeke maatje te klein voor Sint-Gillis-Waas
Gentil Dossche
| 0 reacties
Kemzeke maatje te klein voor Sint-Gillis-Waas
Foto: © SC

De derby tussen Sint-Gillis-Waas en Kemzeke was zoveel als een spel van kat en muis. Toch kreeg de thuisploeg het in de eerste minuut flink warm, maar meer zat er voor de bezoekers niet in.

De wedstrijd was amper op gang getrapt of Dimitri Dhondt deed Sint-Gillis-Waas beven in alle gelederen. Gelukkig voor de thuisploeg kon Bart De Koning nipt onheil voorkomen. Sint-Gillis reageerde en Guy De Vos toonde zijn onmiskenbare klasse. David Vleeschouwer had geen verhaal tegen een perfecte vrije trap. Hendrik De Maeyer tikte een voorzet van De Vos nipt over. Tim Renier had een knappe save in huis op een kopbal van Danny De Wilde. Jim Van Osselaer kopte een voorzet op de kruising. James De Ly vergat een kopbal te kaderen en Willem Buedts viseerde het zijnet.
 
Net na de pauze trof De Ly de dwarsligger. Even na het uur was het dan toch raak. De Vos schilderde het leder op het hoofd van James De Ly en Kemzeke was uitgeschakeld. De lat bleef De Ly parten spelen want ook een nieuwe voorzet van De Vos strandde op het doelhout. In de slotfase vond Kim Verstraeten tot twee keer toe De Vleeschouwer op zijn weg. In blessuretijd zette Emmanuel Varewijck de eindcijfers op het bord.
 
SP. SINT-GILLIS-WAAS: Renier, De Koning, Van Rumst, Massoels, Baetens, Stoclet, De Maeyer (91’ De Cock), De Vos, Verstraeten, De Ly (86’ Baert), Van Osselaer (65’ Varewijck).
 
KL. KEMZEKE: Vleeschouwer, Peirsman (67’ Stoop), Ben Omar (54’ Janssens), Ruys, Amesian, Buedts, De Wilde, Van Lierop (46’ Wirken), Blommaert, Van Hoyweghen, Dhondt.
 
Doelpunten: 13’ De Vos 1-0, 64’ De Ly 2-0, 92’ Varewijck 3-0.
 
Gele kaarten: De Wilde, Janssens, Van Hoyweghen.