Appelterre-Eichem
St.-Gillis-Waas
Datum: 28/09/2008 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Stadion KE Appelterre-Eichem
Appelterre kan Sint-Gillis-Waas niet afstoppen
Gentil Dossche
| 0 reacties
Appelterre kan Sint-Gillis-Waas niet afstoppen
Foto: © SC

Ook de thuiswedstrijd tegen Sint-Gillis-Waas leverde nog geen eerste punten op voor Eendracht Appelterre. De felgeplaagde ploeg moest zijn meerdere erkennen in de bezoekers.

De Waaslanders openden de debatten en James De Ly knalde over. Bart Van Steenkiste liet een open kans onbenut. Guy De Vos nam een blunderende Tim Helin te grazen met een vrije trap. Op een nieuwe vrijschop van De Vos gaf de thuisportier wel present.
In het begin van de tweede helft ging Tim Renier gepast in de voeten van Bart Van Steenkiste. Sint-Gillis-Waas bleef vrolijk de counter hanteren. De Ly en De Maeyer vergaten de voorsprong uit te diepen. De pas ingevallen Nicky Baert deed dat wel en op 2 minuten tijd mochten de boeken toe. In het slot kon Bram Schiettecatte nog milderen van op de stip. De aansluitingstreffer van Nico Van den Borre strandde op de dwarsligger.
 
E. Appelterre: Helin, Standaert, Moulart, Berth, Vandenbrande (82’ Cobbaert), Van Steenkiste, Van den Borre, Kiekens, Schiettecatte, Meuleman (58’ Van Herreweghe), De Durpel (58’ Vermeersch).
 
Sint-Gillis-Waas: Renier, De Koning, Van Rumst (50’ De Cock), Massoels, Baetens, Stoclet, De Maeyer, De Vos, Verstraeten, De Ly (71’ Baert), Van Osselaer (72’ Varewijck).
 
Doelpunten: 13’ De Vos 0-1; 80’ en 82’ Baert 0-2 en 0-3; 85’ Schiettecatte 1-3