Jong Lede
Lovendegem
Datum: 28/09/2008 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Gemeentelijke Sportterrein Lede
Lede klopt Lovendegem met kleinste verschil
Gentil Dossche
| 0 reacties
Lede klopt Lovendegem met kleinste verschil
Foto: © SC

Het geluk dat Lovendegem vorige week had, had het deze middag duidelijk niet. Een dekkingsfout besliste de wedstrijd tussen twee ploegen die moeite hadden om te scoren.

Het wedstrijdbegin leverde een paar halve kansen op aan beide zijden. Na een kwartier kreeg Lede een vrije trap halfweg de helft van Lovendegem. De voorzet bereikte De Coen die vrij inkopte. Enkele minuten later claimde Lede een penalty wegens vermeend handspel. Lovendegem reageerde en Vandesompel kon net niet bij een voorzet van De Zutter. Even na het halfuur knalde Degrande over. Een bedrijvige Madou zette gevaarlijk voor. Van De Sompel ging naast de bal en Martens was te verrast om de kans af te werken. Een sterke Hennebert versierde nog een vrije trap net voor doel. Vandenbussche vlamde over. Net voor de pauze moest Heiremans een verre vrije schop van Vandenbussche van onder de lat halen.
 
Ook in de tweede helft nam Lovendegem het initiatief. Vandenbussche probeerde Van De Sompel te bedienen maar Heuvinck stak er een voet voor. Na een kwartier kwam Van De Sompel te kort om een collectieve actie af te werken. Lede kon pas na 70 minuten reageren. De thuisploeg kreeg twee kansen om de wedstrijd op slot te doen. Eerst poeierde De Coen van aan de zestien tegen de onderkant van de lat. Amper één minuut later kon Brantegem een voorzet niet voorbij De Paepe krijgen. Een kwartier voor tijd zat De Paepe er goed bij toen Verdonck Brantegem bediende. Ook Trienpont geraakte niet voorbij De Paepe.
 
Lovendegem is volgende week gastheer voor Kemzeke.
 
KVC Jong Lede: Heiremans, Heuvinck, De Grauwe, Droessaert, Trienpont, Uyttenhove (59’ Verdonck), Brantegem, De Thaey (71’ De Saedelaere), De Coen (81’ Heyndrickx), Govaert, Polfliet.
 
KSK Lovendegem: De Paepe, De Baets, Madou, Degrande, Vandenbussche, De Zutter, Bouchaala, Martens, Hennebert (74’ Cannoot), Van De Sompel, Sucaet.
 
Doelpunt: 14’ De Coen 1-0