Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Sportpark Terjoden
Terjoden morst met de kansen, Maldegem benut ze
Gentil Dossche

Een erg efficiënt Maldegem heeft optimaal gebruik gemaakt van de paar kansen die het kreeg bij Terjoden. De fusieploeg zelf morste er mee en ging opnieuw onderuit.

De enige kans voor de bezoekers in de eerste helft was meteen goed voor een goal. De Smet profiteerde van slecht wegwerken bij de thuisploeg. Voor de rest waren de kansen voor Terjoden-Welle. Tom De Smaele mikte een vrije trap over doel. Een schot van dezelfde De Smaele werd door de doelman gepakt. Gregory De Mol zag een mooie kans afgeblokt en Yannick De Rouck stuitte op de doelman. In het slot van de eerste helft kon Tom De Smaele dan toch de verdiende gelijkmaker netten.

Na de pauze kreeg Maldegem drie kansen en evenveel keer was het raak. Eerst kopte Wille voorbij De Jonge. Drie minuten later stopte De Jonge een poging maar de rebound van De Sutter ging wel binnen. Nog voor het uur leek de match gespeeld na een goal via Van Malderen. Terjoden-Welle kreeg opnieuw meerdere kansen via onder andere Schouppe en De Backer. Scoren lukte pas een kwartier voor tijd. De Rouck, alleen voor de doelman, bleef kalm en bracht weer spanning in de match. In de slotfase maakte Tom De Smaele zijn tweede van de namiddag. De Rouck besloot een volley over doel waardoor Terjoden-Welle op eigen veld met lege handen achter blijft.

Volgende week maken de oranjehemden de verplaatsing naar Kruibeke. Maldegem ontvangt thuis KSK Lebbeke

SK Terjoden-Welle: Thierry De Jonge, Gerdi De Meester (70’ Jelle De Roeck), Glenn Van Den Branden, Joeri De Baeremaeker (61’ Michael Keymolen), Yves Bellon, Jeroen De Backer, Nico Van Der Stock, Tom De Smaele, Gregory De Mol (61’ Wouter Schouppe), Werner Martens, Yannick De Rouck. Res: Jens Spitael

SK Maldegem: Gregory Polen, Yannick Van De Voorde, Sven De Rycke, Pieter Ingelbrecht, Miguel Wille (85’ Sam Van Moorhem), Kenneth Speeckaert, Arne De Smet, Lander De Zutter (88’ Jens Van Hulle), Jeroen Calsyn, Diego Van Malderen (78’ Kevin Bleyaert), Gerdi Volckaert. Res: Jeffrey De Vlieger

Doelpunten: 9’ De Smet (0-1); 44’ De Smaele (1-1); 51’ Wille (1-2); 54’ De Zutter (1-3); 58’ Van Malderen (1-4); 79’ De Rouck (2-4); 82’ De Smaele (3-4)