Kruibeke J.Vl.
Lebbeke KSK
Datum: 19/10/2008 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Stadion Kruibeke
Kruibeke pakt driepunter in de slotfase
Gentil Dossche
| 0 reacties
Kruibeke pakt driepunter in de slotfase
Foto: © SC

Snel betwistte en constant spannende wedstrijd tussen twee ploegen die gingen voor de drie punten. Van enige onzekerheid na het debacle van vorige week was bij Lebbeke niets te merken. Kruibeke van zijn kant wou de ontgoocheling bij Maldegem uitwissen.

De thuisploeg tekende voor het eerste gevaar. Tim Vierbergen knalde een kopbalvoorzet van Ward Vertonghen over (5’). De aanvalsgolven gingen snel heen en weer. De thuisploeg claimde een strafschop voor een duwfout van Stijn Van Driessche op Vierbergen (17’). Aan de overzijde kopte Bart Evens een hoekschop naar de benedenhoek. Tim Vierbergen kon de bal op de lijn wegwerken (19’). Gilles Berckmoes ging onvervaard in de voeten van Olivier De Vlieger (22’). De bezoekers reageerden heel snel en toen Kristof Vermeir werd bereikt kapte deze zich mooi vrij. De Lebbeekse gangmaker deponeerde het leder onhoudbaar in doel (23’). De thuisploeg trok op zoek naar de gelijkmaker. Toen Pieter Van de Manacker door Siebe Van Damme werd aangetikt ging de bal wel op de stip. De Kruibeekse kapitein liet zelf de kans niet liggen (36’). Lebbeke vocht direct terug maar toen Stephan Van Laere voor Jurgen De Maayer verscheen viseerde hij te hoog (39’). De beurt was weer aan Kruibeke en Dennis Magito moest Vertonghen met een handsbal afstoppen. Uit de daaropvolgende vrijschop vond Vierbergen het hoofd van Vertonghen en had Berckmoes een supersave in huis (40’).
 
Ook in de tweede helft was de eerste kans voor de thuisploeg. Van de Manacker liet een kopbalvoorzet echter van de bil wegspringen (52’). Even later moest De Maayer plat op een knal van Tom Rooms (54’). Kruibeke counterde onmiddellijk en De Vlieger devieerde een voorzet van Van de Manacker op de paal. Opnieuw gingen de kansen heen en weer. Mathias Van der Bruggen verlengde een vrije trap nipt over (59’). Mohammed Bousba nam de thuisportier tevergeefs op de korrel (67’). Kristof Vermeir knalde een voorzet in de wolken (76’). Johan Segers vond Berckmoes op zijn weg (81’). Kort voor het eindsignaal kopte De Vlieger een voorzet van Nouredinne Hamouch op de lat (87’). Toen iedereen zich al met het gelijkspel had verzoend kregen de bezoekers een koude douche. Glenn Verhulst zette Van Driessche in de wind, speelde Olivier De Vlieger perfect aan en nu kreeg de jonge thuisspits wel wat hij voordien al verdiende. Lebbeke probeerde nog het tij te keren maar echte kansen leverde dat niet meer op.
 
KJV Kruibeke: Jurgen De Maayer, Didier Lenjou, Davy Van Moortel, Pieter Mussely, Tim Vierbergen (86’ Kevin Piessens), Ladi Kuye, Ward Vertonghen (83’ Glenn Verhulst), Pieter Van de Manacker (78’ Nouredinne Hamouch), Olivier De Vlieger, Johan Segers, Tom De Wolf.
 
KSK Lebbeke: Gilles Berckmoes, Kris Van Beveren, Dennis Magito, Stephan Van Laere (50’ Christophe VandenAbbeele), Bart Evens, Kristof Vermeir, Mohammed Bousba, Siebe Van Damme, Mathias Van der Bruggen Tom Rooms, Stijn Van Driessche.
 
Doelpunten: 23’ Vermeir 0-1; 36’ Van de Manacker 1-1; 89’ De Vlieger 2-1
 
Gele kaarten: Van Damme; Segers; Magito; Van Driessche; Lenjou