St.-Gillis-Waas
Maldegem
Datum: 19/10/2008 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Stadion Sint-Gillis-Waas
Maldegem onderuit, St-Gillis mee aan de leiding
Gentil Dossche
| 0 reacties
Maldegem onderuit, St-Gillis mee aan de leiding
Foto: © SC

Voor het eerst dit seizoen moest Maldegem de duimen leggen. Meteen komt Sint-Gillis-Waas mee aan de leiding en dat verhoogt de spankracht.

Of het de zenuwen waren zullen we nooit weten, maar de wedstrijd tussen de nummers twee en één was eigenlijk een tegenvaller. Weinig opwinding en dito kansen tot Guy De Vos bij een hoekschop het hoofd van Hendrik De Maeyer vond en Gregory Polen zich mocht omdraaien (25’). Toen Tim Renier zich verslikte bij een dieptepas kreeg Sven De Rycke dé kans op de gelijkmaker. Willem Massoels kon het leder nog doen afwijken (33’).
 
Zelfde spelbeeld na de rust met een eerste kans voor James De Ly maar hij viseerde de wolken (53’). Bart De Koning kreeg een kopbal niet voorbij de bezoekende portier (54’). Bruno Baetens ging in de fout op Jeroen Calsyn en de bal op de stip. Tim Renier ranselde de strafschop van Lander De Zutter uit zijn doelvlak (58’). Even na het uur kopte Baert een voorzet op de lat. Emmanuel Varewijck stuurde Nicky Baert diep en nu was het wel raak (71’). Bij de bezoekers kookten enkele potjes over met twee rode kaarten tot gevolg.
 
St-Gillis-Waas: Renier, De Koning, Massoels, Baetens, De Maeyer, De Vos, Verstraeten (91’ Verbeke), De Ly (61’ Baert), Varewijck (86’ Van Osselaer), De Bruycker, De Cock.
 
SK Maldegem: Polen, De Rycke, Inghelbrecht, Van Moorhem, Wille, Speeckaert (76’ Van Hulle), De Smet, De Zutter (88’ Van de Voorde), Calsyn, Van Malderen, Volckaert.
 
Doelpunten: 25’ De Maeyer 1-0; 71’ Baert 2-0.
 
Kaarten: geel: De Maeyer, De Bruycker, Massoels. Rood: Van Hulle, Volckaert (2x geel).