Eendracht Opstal
Kruibeke J.Vl.
Datum: 01/11/2009 14:30
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 10
Kruibeke dwingt Opstal tot puntendeling
Gentil Dossche
| 0 reacties
Kruibeke dwingt Opstal tot puntendeling
Foto: © SC

Opstal is er niet in geslaagd de drie punten thuis te houden tegen Kruibeke dat al na enkele minuten met 10 verder moest. Vooral in de tweede helft waren de betere kansen weggelegd voor de bezoekers. Opstal vergat de man-meer situatie uit te buiten.

De thuisploeg ging het felst van start op deze lugubere herfstzondag. Bennet Buys ging snel aan de haal en werd aangetikt door Davy Theunis. Omdat Theunis de laatste verdediger was kreeg hij meteen een rood karton onder de neus en mocht gaan douchen. De vrije trap leverde een corner op. De kopstoot van Tim Van der Elst werd van de lijn geveegd. Een afvallend schot van Buys ging een metertje naast. Even later kopte Mario Verbraeken een vrijschop nipt naast. Aan het halfuur glipte Bennet Buys door het hart van de bezoekende verdediging en Jurgen De Maayer mocht vissen. Lang duurde de vreugde echter niet. Benjamin Haentjens ging onder een voorzet van Pieter Van de Manacker door en Ward Vertonghen kopte de gelijkmaker binnen.

Ook na de weldoende koffie waren de eerste kansen voor de thuisploeg. De Maayer bokste een vrijschop van Anthony Lorenzo uit zijn doelvlak. Kevin Harnie dwong de bezoekende goalie tot een parade. Nick Pieters liet Laurent Decuypere ter plaatse maar Van der Elst kon onheil voorkomen. Met nog een kwartier op de klok verlengde Vertonghen een voorzet op de kruising. Even later kapte Vertonghen zich goed vrij tussen het centrale duo. Haentjens kwam nog net gepast tussen. Toen Johan Segers aan de haal ging moest de thuisportier ver uit zijn doel redding brengen. In de slotfase was De Maayer attent op een draaischot van Cedric Buta. De opdrijvende Buys knalde voorlangs.

Opstal: Haentjens, Smet (62’ Buta), Van der Elst, Decuypere (83’ Van Driessche), Mertens (83’ Atilio), Lorenzo, Buys, Sesay, Harnie, Maes, Van Hoomissen.

Kruibeke: De Maayer, Verbraeken, Noeninckx, Verstraeten, Theunis, Kuye, Vertonghen, Van de Manacker, Lenjou, Segers, Pieters (85’ Claessens).

Doelpunten: 32’ Buys 1-0; 36’ Vertonghen 1-1

Kaarten: Geel: 20’ Sesay; 42’ Verstraeten; 49’ Segers; 54’ Lorenzo; 82’ Buys. Rood: 4’ Theunis