Speeldag: Speeldag 10
Stadion: De Kloppers
Bellem krijgt een optater bij Ninove
Gentil Dossche

Een efficiënt Ninove zat al vrij snel op rozen. Bellem kwam nog even aansluiten maar plooide in de tweede helft. De einduitslag was echter geen weergave van het spelbeeld.

Wie een ietsje te laat kwam bij de start van de match miste alvast de eerste twee doelpunten.Dean Timmermans bediende Sonck en Heyman was geklopt. Nog geen minuut later draaiden beide Ninovieters de rollen om. Sonck zette voor aan De Bolle en de thuisploeg had een droomstart. Ninove nam direct wat gas terug en de bezoekers zochten de aansluiting. Van Hee schilderde de bal op het hoofd van Devriese en Callebaut had het nakijken.

Bellem trok in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker. Ninove moest achteruit maar Callebaut leek onklopbaar. De vrijgelaten D’hoedt geraakte niet voorbij de thuisgoalie. Ook Moerman vond Callebaut op zijn weg. De thuisploeg putte zelfvertrouwen en nam terug het initiatief. Van Belle verlengde een vrije trap in doel. De Bolle liet een open kans liggen. Iets na het uur toonde Deraeve zijn traptechniek bij een vrijschop en Heyman was kansloos. Mouton beging handspel en De Cooman scoorde van op de stip. Kort voor affluiten rondde Sonck een collectieve thuisaanval zegevierend af.

VK Ninove: Callebaut, Boeykens, Van Belle (72’ Perreman), Dhaenens, Timmermans (75’ Torrekens), Deraeve, Sonck, De Cooman, De Bolle, Noël-Dero en Goubert (68’ Steenhout).

SK Bellem: Heyman, Dombrecht (66’ De Zutter), De Meulemeester, Mouton, Steyaert, Van De Voorde, Devriese, Van Hee, D’hoedt, Cantoro en Moerman.

Doelpunten: 1’ Sonck 1-0, 2’ De Bolle 2-0, 31’ Devriese 2-1, 56’ VanBelle 3-1, 61’ Deraeve 4-1, 68’ De Cooman 5-1; 80’ Sonck 6-1.

Gele kaarten: Dhaenens, Goubert en De Meulemeester.