Kruibeke J.Vl.
Voorde SV
Datum: 08/11/2009 14:30
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Stadion Kruibeke
Hitchcockfinale tussen Kruibeke en Voorde
Gentil Dossche
| 0 reacties
Hitchcockfinale tussen Kruibeke en Voorde
Foto: © SC

Dat vreugde en verdriet vaak in een klein hoekje liggen hebben Kruibeke en Voorde ondervonden. Kruibeke vergat enkele open kansen af te werken en dan weet je wat er volgt. Voorde verzuimde de voorsprong uit te diepen en kreeg dan het deksel op de neus.

De thuisploeg trok direct naar het bezoekende doel maar Ward Vertonghen kreeg de bal er niet in. Eerst kopte hij een voorzet rakelings over en even later knalde hij een afvallende corner te hoog. Aan het kwartier had Ben De Jonge een uitstekende reflex nodig om een kopbal van Vertonghen van onder de lat te halen. Aan het halfuur suisde een vlam van Dimitri Delplace naast de verste paal. Kruibeke reageerde onmiddellijk en De Jonge kon een schot van Pieter Van de Manacker niet klemmen. Ladi Kuyé besloot de rebound via de paal voorlangs. Kenneth Asselman nam Jurgen De Maayer op de korrel maar de thuisportier stond pal. Op slag van rust had moest De Maayer een knal van Dieter Guillemaere uit zijn doelvlak boksen. Aan de overzijde ging De Jonge plat op een schot van Mario Verbraeken. De Maayer veegde een poging van Asselman met de voeten weg. Een loeier van Brecht Moreels vloog over.

Ook na de koffie was Kruibeke eerst aan zet. Vertonghen kopte een vrijschop voorlangs. Delplace moest een scherpe voorzet van Kuyé over doel trappen. Aan het uur gooide De Jonge zich onvervaard in de baan op een schot van Vertonghen. De Maayer was attent bij een vrije trap van Moreels. Toen Steven Verstraeten in de fout ging mocht Kenneth Asselman van op de stip zelf de score openen. De Jonge en De Maayer gingen plat op schoten van Vertonghen en Guillemaere. Kruibeke verhoogde de druk en na een afvallende hoekschop knalde Steven Verstraeten de gelijkmaker binnen. Voorde reageerde maar Guillemaere viseerde de paal. Kuyé trapte nipt over. Voor de bezoekers werd de scheidsrechter kop van jut toen hij geen fout zag in een tackle op Asselman. Davy Theunis maakte dankbaar gebruik van het concentratieverlies en omspeelde de bezoekende verdediging. Met zijn linker dropte hij de bal in de benedenhoek. Voorde trok massaal naar voor en dat werd fataal. Op een snelle counter zette Mario Verbraeken de eindscore op het bord.

KJV Kruibeke: De Maayer, Verbraeken, Noeninckx, Van Moortel, Verstraeten, Theunis (91’ Claessens), Kuyé, Vertonghen, Van de Manacker, Lenjou, Pieters

SV Voorde: De Jonge, Moreels, Van Hecke, Van de Pontseele, Leirens, Delplace, Lammens (63’ Evrard), Guillemaere, Asselman, De Durpel, Elinckx

Doelpunten: 67’ Asselman 0-1; 79’ Verstraeten 1-1; 88’ Theunis 2-1; 90’ Verbraeken 3-1

Kaarten: geel: 89’ Verstraeten; 92’ Pieters rood: 89’ Guillemaere (2x geel)